De Lancia's op het Concours d'Élégance

Het Concours d'Élégance op Het Loo bood dit jaar meer moois dan ooit. Ook het weer werkte mee aan een uiterst geslaagd evenement. Honderden klassiekers waren bijeengekomen en boden een uiterst gevarieerde dag. Renault had zelfs uitgepakt met een bijna complete historie! Op de stand van Munsterhuis en Louwman hadden we zaterdag de Nederlandse primeur van de onthulling van de Ferrari California T.

Op het Concours d'Elegance zelf waren dit jaar relatief weinig Lancia's op te vinden. Martin Willems had een mooie Aurelia B20GT geëxposeerd en de Aurelia B20GT 1952 van medelid Heijboer heeft zelfs de finale van het Meguiars'Concours gehaald.

Voor de Classic Sprint kwam een prachtige Lancia Dilambda uit. Een snelle toelichting van Wim Oude Weernink gaf aan dat het een project is om een Boneschi sportcarroserie te re-creëren. Een prachtig resultaat, zowel de klassieke vormen als het sprintresultaat.

Op de parkeerplaats waar iedereen met zijn klassieker mocht parkeren, waren er zondag meer te vinden. Een Fulvia Coupé, een Gamma Coupé, een Beta Spider en een mooie Aprilia van een ons
onbekende Lancia liefhebber.

Verder was het weer leuk te zien hoe Morgan voor zijn Aero SuperSports model de achterlichten van een Thesis gebruikt.

Het evenement is een echte aanrader voor iedere autoliefhebber. En voor degenen die dat niet zo lang volhouden: met hetzelfde kaart kan je ook het Paleis bezoeken met alle historie en (bloem-)kunst.

Copyright