Update VINCENZO LANCIA AND THE BIRTH OF MODERN MOTORING

Berlinetta Films deelt een nieuwe trailer van hun komende documentaire met ons... en een update vanuit het productieteam.

Nadat de opnames voor de documentaire in november waren afgerond, heeft het team van Berlinetta Films zich verschanst in de montagestudio. Het verwerken van de 50 interviews blijkt een grote klus! Het werd hen het heel duidelijk dat Vincenzo geen publiciteit zocht. Er zijn maar weinig foto's van hem na zijn Fiat-racedagen. Geen trotste Vincenzo naast het nieuwste Lancia model en zelfs op zijn eigen bruiloft is hij zo goed als onzichtbaar! Daarom bieden de film-opnamen, die recent door de familie beschikbaar gesteld zijn, een zeldzaam en onschatbaar inkijkje.

Ook stoffige fotoalbums van Centro Storica Fiat, met foto's die teruggaan tot Vincenzo's pre-Lancia-dagen, bleken een openbaring. De racefoto's achter de schermen bij onder meer de Gordon Bennett en Vanderbilt Cup laten de ware moed van de begindagen van de competitie zien. En Vincenzo in zijn badpak tijdens een zeldzame moment van rust. Snelste coureur ter wereld en bezig zijn eigen autobedrijf op te richten.

Natuurlijk zal het meesterwerk, de Lambda, centraal staan in het verhaal. Vincenzo zette alles op deze revolutionaire auto en het bezegelde zijn reputatie en maakte Lancia tot het zo bijzondere merk. Wat het voor hem persoonlijk betekende, kan men zich misschien voorstellen wanneer men de familiebeelden in de Villa Lambda gaat zien. 

Dus, staan zij nu dichter bij de man achter het merk? Net als wij liefhebbers, hoopt het team van wel, terwijl veel vragen onvermijdelijk onbeantwoord blijven. De persoonlijke beschrijving van Costanza Lancia aan het einde van de trailer komt misschien zo dicht mogelijk in de buurt. Welke geheimen hebben ze geleerd? Dat zul je tot later in 2023 moeten afwachten...


 

Binnenkort

17 augustus | Zomerdag

Op 17 Augustus wordt de Zomerdag wederom gehouden op Loon op Zand. Informatie volgt.

8 september | 16e Traditionele Betuwse Delta Meeting

DeltaMeetOp zondag 8 september 2024 is het de 16e Traditionele Betuwse Lancia Delta Meeting volgens het bekende Delta draaiboek.

Lees meer...

14-21 sept | Buitenlandreis Duitsland

BuitenlandreisHet Weserbergland is een heuvelland dat ligt in de deelstaten Nedersaksen, Noordrijn-Westfalen en Hessen. Het is genoemd naar de rivier de Wezer (in het Duits: Weser), die door dit landschap met glooiende heuvels en dalen stroomt. In veel van de oude stadscentra zijn kenmerkende vakwerkhuizen te bewonderen, en ook is het gebied rijk aan gebouwen die in de architectuur van de zogenaamde Wezerrenaissance zijn gebouwd. We zullen over stuwmeren uitkijken, kastelen bewonderen, en, niet in de laatste plaats, uitgebreid stilstaan bij de automobielhistorie en -techniek.

Lees meer...

13 oktober | Najaarsrit - Zeeland

Dit jaar zal de najaarsrit op 13 oktober plaatsvinden in Zeeland.

Informatie volgt.

23 november | Onderdelendag - Woudenberg

Dit jaar zal de onderdelendag op 23 november in het ons bekende Hotel Schimmel in Woudenberg plaatsvinden.

Informatie volgt.

LCNTwitter LCNYouTube LCNFaceBook

Legetøj og BørnetøjTurtle