Première film over Vincenzo Lancia in Turijn

PremiereUitreikingCrpRez

Op 1 juni jl. vond in Turijn in de cinema van Lingotto de première plaats van de film ‘Vincenzo Lancia and the birth of modern motoring’.

Vele Lancia’s waaronder Lambda’s maar ook andere modellen zoals de Aurelia B20, Delta S4, Stratos en Fulvia verzamelden zich in prachtig zonnig weer als voorpret voor de vertoning van de film. De première werd mede georganiseerd door de Automotoclub Storico Italiano (ASI, www.asifed.it).

Ongeveer 240 kijkers waren aanwezig waaronder tientallen van de familie Lancia. De prachtige film, waarin ook privé-materiaal van de familie Lancia is opgenomen, is tot standgekomen door de sponsering van vele liefhebbers van Lancia. Ook vier Lancia Clubs waaronder de LCN hebben aan deze film bijgedragen maar het leeuwendeel komt van de vele individuele sponsoren.

Alison Ure (Lancia Motor Club UK) en technisch directeur Josh Goode (Berlinetta films, https://berlinettafilms.com) zijn de initiatiefnemers en de leiders van het team dat de film tot stand gebracht heeft. Zonder hun doorzettingsvermogen zou deze film niet zijn gemaakt. De film duurt 90 minuten en gaat, hoe kan het ook anders, over Vincenzo Lancia en zijn vooruitstrevende, elegante en toch uiterst praktische creaties. Het zijn daardoor voornamelijk vooroorlogse Lancia’s die worden belicht. Vincenzo Lancia overleed immers in 1937.

De film is opgenomen in Engeland, Italie, Nederland en Australië. Na de film was er een gezellige borrel waar nieuwe contacten werden gelegd en oude aangetrokken. De Lancia Club Nederland is bezig om deze film, later dit jaar, ook in Nederland aan de leden te tonen. Houd de website en de komende Elefantino's in de gaten.


 

Binnenkort

17 augustus | Zomerdag

Op 17 Augustus wordt de Zomerdag wederom gehouden op Loon op Zand. Informatie volgt.

8 september | 16e Traditionele Betuwse Delta Meeting

DeltaMeetOp zondag 8 september 2024 is het de 16e Traditionele Betuwse Lancia Delta Meeting volgens het bekende Delta draaiboek.

Lees meer...

14-21 sept | Buitenlandreis Duitsland

BuitenlandreisHet Weserbergland is een heuvelland dat ligt in de deelstaten Nedersaksen, Noordrijn-Westfalen en Hessen. Het is genoemd naar de rivier de Wezer (in het Duits: Weser), die door dit landschap met glooiende heuvels en dalen stroomt. In veel van de oude stadscentra zijn kenmerkende vakwerkhuizen te bewonderen, en ook is het gebied rijk aan gebouwen die in de architectuur van de zogenaamde Wezerrenaissance zijn gebouwd. We zullen over stuwmeren uitkijken, kastelen bewonderen, en, niet in de laatste plaats, uitgebreid stilstaan bij de automobielhistorie en -techniek.

Lees meer...

13 oktober | Najaarsrit - Zeeland

Dit jaar zal de najaarsrit op 13 oktober plaatsvinden in Zeeland.

Informatie volgt.

23 november | Onderdelendag - Woudenberg

Dit jaar zal de onderdelendag op 23 november in het ons bekende Hotel Schimmel in Woudenberg plaatsvinden.

Informatie volgt.

LCNTwitter LCNYouTube LCNFaceBook

Legetøj og BørnetøjTurtle