65 jaar Lancia Flaminia op Soestdijk

Flaminia concours

De organisatie van Concours d' Élégance Paleis Soestdijk 2022 wil tijdens het komende evenement op 26-28 augustus aandacht besteden aan de 65e verjaardag van de Lancia Flaminia.

Om van deze speciale verjaardag van de Flaminia een succes te maken vraagt de organisatie van het concours via het FFF Register of er leden zijn die belangstelling hebben om met de Flaminia aan het concours deel te nemen. Zowel de Lancia Club Nederland, het FFF Register als de concours organisatie hopen op deze manier alle versies van de Lancia Flaminia bij elkaar te krijgen:

Flaminia Berlina ● Flaminia Coupé Pininfarina
Flaminia Coupé Touring ● Flaminia Sport Zagato
Flaminia Convertible Touring.

De organisatie schrijft op de website:

Lancia Flaminia

Lancia's verleden telt talloze onvergetelijke modellen: de innovatieve
Lambda en Aprilia van voor de oorlog, het legendarische model Aurelia en
de in rally's onverslaanbare Fulvia, Stratos en Delta Integrale.
Tussen al dat erfgoed dreigde de Flaminia, gebouwd tussen 1957 en 1968,
in vergetelheid te raken. Maar deze opvolger van de Aurelia was niet
alleen de laatste prestigieuze Italiaanse berlina maar vormde ook de
basis voor drie speciale versies. Daarom hebben de chique Pininfarina
coupé, de flamboyante door Touring gebouwde coupé /convertible en de
ruige Zagato Sport/Super Sport als pure Lancia iconen een eigen klasse
op hun 65e verjaardag.

Aanmelden

Heeft u belangstelling en is uw Lancia Flaminia in topconditie, dan kunt u zichzelf aanmelden voor het Concours d'Elegance.

Als deelnemer met een Lancia Flaminia krijgt u korting op deelname fee 

Als deelnemer met uw Flaminia krijgt u 25 % korting op de deelname fee. U betaalt daardoor geen € 400,- maar € 300,- voor het z.g. Silver
Élégance pakket. Boekt u het Golden Élégance pakket, dan wordt uw fee € 600,- i.p.v. de vermelde € 800,-.

In beide gevallen komt u met 2 personen zaterdag en zondag overdag minimaal in aanmerking voor catering incl. lunch en vrijdagavond borrel en zaterdagavond diner in de tuin van het Paleis Soestdijk.

Wilt u nog meer informatie over de deelname aan het Concours d'Élégance, dan kunt u contact opnemen met Jan-Peter Nijmeijers via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Binnenkort

13 aug | Zomerdag

ZomerdagAlle leden van Lancia Club Nederland en de Autobianchi Club Nederland zijn van harte welkom op de Zomerdag op het terrein van Scouting Pastoor Simons groep in Loon op Zand.
Deze keer dus op een andere locatie! 

Lees meer...

28 aug | FFF Dag in combinatie met Concours d' Élégance Soestdijk

FFFdag

Dit jaar weer een FFF dag, grotendeels in en rond de paleistuin van Soestdijk. Rond het paleis staan de fraaiste modellen van een veelheid aan merken opgesteld, waaronder "onze" deelnemende Flaminia's, glimmend gepoetst voor het concours. We verwachten enkele Flaminia Touring Convertibles, een Flaminia Coupé en de zeldzame Flaminia's Sport Zagato en Supersport Zagato!

Lees meer...

11 sept | 14e Traditionele Delta Pannenkoekmeeting

DeltadagIn 2020 waren wij een van de weinigen die onze jaarlijkse Squadra Chivasso Lancia Deltadag konden laten doorgaan. In 2021 heb ik het evenement vanwege het Covid-19 virus geannuleerd vanwege de gezondheids- en financiële risico's die op dat moment aan de orde waren.

Ik hoop jullie allen nu op 11 september 2022 te mogen begroeten !
Lees meer...

25 sept - 1 okt | Buitenlandreis naar Bretagne!

buitenlandreisBretagne: een eigenzinnig stukje Frankrijk. Ver weg, en toch dichtbij. De regio Bretagne vormt letterlijk een uithoek van Frankrijk, en daarom zullen velen van u er nog nooit geweest zijn. Toch is onze verblijfslocatie aan de Bretonse zuidkust in beginsel binnen een dag rijden te bereiken. De zuidkust van het schiereiland kent een vriendelijk klimaat. Er is heel veel te zien en te beleven in deze regio! Bretagne staat voor: oude dorpen en steden, prehistorische menhirs, een prachtige kustlijn met stranden en soms ook woeste rotsformaties, bossen, kastelen, en – niet onbelangrijk – een van de mooiste en grootste automusea ter wereld!

Dit alles gaan we aan de hand van vijf prachtige en gevarieerde ritten verkennen.

Lees meer...

LCNTwitter LCNYouTube LCNFaceBook

Legetøj og BørnetøjTurtle