Leden login

Vraag en aanbod

Willem Posthumus Meyjes benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau

WPM RvON uireikingCropped

Op 1 september heeft de burgemeester van Leusden in het KNAC-paviljoen op Paleis Soestdijk aan Willem Posthumus Meyjes de koninklijke onderscheiding Ridder in de Orde van Oranje Nassau uitgereikt. Hij kreeg deze onderscheiding voor zijn verdienste als vrijwilliger op het gebied van behoud mobiel erfgoed en als gewaardeerd autorit uitzetter. Tevens heeft zijn inzet voor de Lancia-club een extra steuntje hiervoor gegeven. Te denken valt aan zijn secretarisschap van 2006-2012, het uitzetten van ritten, schrijven van verslagen, het bijhouden van het autoregister, een van de drijfveren achter het FFF register en initiatiefnemer voor het Kappa register. Als club feliciteren wij Willem van harte met deze mooie onderscheiding.

Robin Nieboer


 

Deltawerken in de AMT

2023 08 AMT

In de Auto & Motor Techniek staat deze maand een uitgebreid artikel over de mooie dingen die medeclublid Frank van Ganzewinkel met de Integrales doet.


 

Tijdens de LCN Zomerdag 2023 is het Lancia kappa Register opgericht.

k register

Na een oproep om met zoveel mogelijk Lancia’s kappa naar dit evenement te komen, stonden uiteindelijk een 14 tal Lancia ’s kappa in een lange rij opgesteld. Daarnaast kwamen via de mail nog diverse meldingen dat de betreffende eigenaar positief was over het initiatief, maar wegens vakantie niet naar de LCN Zomerdag kon komen. Met zoveel ondersteuning hebben Henk van Sijtveld en Willem Posthumus Meyjes besloten om definitief het Lancia kappa register vorm te geven. Daarmee zijn de ruim 50 eigenaren van binnen de club ruim 70 bekende Lancia ’s kappa verenigd in een register.

Lancia kappa register sticker

Als Lancia kappa Register zijn onze doelstellingen

  • Het Lancia kappa Register brengt Lancia kappa eigenaren bij elkaar en biedt hen een platform voor uitwisseling van kennis, informatie en het delen van hun passie voor dit Lancia model.
  • Het organiseren van bijeenkomsten waaronder een jaarlijkse een Lancia kappa Registerdag, een gezellige dag waar Lancia kappa eigenaren elkaar ontmoeten, ervaringen uitwisselen en gezamenlijk een toerrit rijden. Steeds wordt een bijzondere locatie of thema gekozen of bij een evenement aangesloten.
  • Het in kaart brengen van de in Nederland aanwezige Lancia kappa modellen/versies.
  • Het verzamelen en distribueren van documentatie en technische informatie.
  • Het adviseren van de eigenaren bij het onderhoud en de eventuele restauratie van hun auto.
  • Het bemiddelen bij het zoeken naar onderdelen.
  • Het via de Lancia kappa eigenaren in kaart brengen van autobedrijven en Lancia specialisten, die technische kennis van de Lancia kappa in huis hebben.

Aanmelding

Aanmelden voor het Lancia kappa Register gaat automatisch bij het aanmelden als LCN lid. De LCN ledenadministratie geeft aan het Lancia kappa Register door wie er met een Lancia kappa model lid is geworden.

Ideeën ?

Als je nog meer ideeën wilt aandragen, laat het ons dan weten.

 

 

Met Lancia kappa groeten,

Willem Posthumus Meyjes
Henk van Sijtveld


 

50 jaar Lancia Club Nederland

 

Lustrumboek50jaarLCNRond 1 juni, iets later dan de verjaardag van onze club op 27 mei, is het lustrumboek '50 jaar Lancia Club Nederland' uitgekomen en naar de leden van de LCN verstuurd. Er zijn nog enkele exemplaren tegen kostprijs (13 euro incl. verzending in NL) beschikbaar, alleen voor leden. Voor meer informatie neem contact op met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Lancia showroom Milaan

In Milaan bezocht onze reizende reporter voor het eerst de gloednieuwe showroom van Lancia. Het maakt deel uit van een groot complex waarin Stellantis al zijn A-merken presenteert. Het maakt ook deel uit van een overkoepelende huisstijl van het concern. Duidelijk is ook de samenwerking met meubeldesigner Cassina... het interieur comfort van de nieuwe modellen is gericht op Italiaans welzijn. In de loop van 2024 gaan we hier de eerste modellen van het nieuwe Lancia zien!


 

Pu+Ra HPE in Milaan

2023 04 18 Milano1

Live uit Milaan: in de beroemde Via Durini, voor de Cassina flagship store, staat op dit moment het gloednieuwe Pu+Ra HPE prototype van Lancia. Vanwege de Design-week en Lancia's samenwerking met meubeldesigner Cassina is deze locatie momenteel de hotspot voor de liefhebber van Italiaans design! Onze verslaggever ter plekke kreeg het -dankzij het design van onze LCN jubileum polo- zelfs voor elkaar de eerste blik op het interieur bij daglicht te werpen!!!

2023 04 18 Milano2

Het ziet er allemaal heel fraai uit, de Italiaanse stijl is in ieder geval helemaal terug, net als het Lancia-gevoel!

2023 04 18 Milano3


 

Het nieuwe Lancia concept

Lancia-baas Luca Napolitano heeft in Milaan, de eerste plek met een nieuwe Lancia showroom, het nieuwe Lancia concept gepresenteerd. En de Pu+Ra HPE mag er zijn! Een bij de tijdse coupé of High Performance Estate met een rijke en luxe uitstraling! De ontwerpers benadrukken de tradities van het Italiaanse design en het gevoel van de typische Lancia-rijder, dus we zijn blij met de ontwikkelingen!

In de buurt van Milaan? Van 17 tot  23 april staat de Pu+Ra HPE in de Via Durini bij de Cassina showroom... kijken!

Als deze stijlelementen aangeven aan waar het nieuwe model dat in 2024 moet gaan verschijnen naartoe gaat, zijn we eigenlijk steeds meer benieuwd... laat het nieuwe model maar komen!!

De eerste geluiden gaan over een 100% electrische Ypsilon opvolger (epsilon?) in de 4 meter klasse. De 16 cm extra lengte ten opzichte van het huidige succesmodel, zet die opvolger eigenlijk in de afmetingen van de eerdere Delta modellen, maar dat is de huidige tendens. De toekomst ziet er goed uit!


 

Update VINCENZO LANCIA AND THE BIRTH OF MODERN MOTORING

Berlinetta Films deelt een nieuwe trailer van hun komende documentaire met ons... en een update vanuit het productieteam.

Nadat de opnames voor de documentaire in november waren afgerond, heeft het team van Berlinetta Films zich verschanst in de montagestudio. Het verwerken van de 50 interviews blijkt een grote klus! Het werd hen het heel duidelijk dat Vincenzo geen publiciteit zocht. Er zijn maar weinig foto's van hem na zijn Fiat-racedagen. Geen trotste Vincenzo naast het nieuwste Lancia model en zelfs op zijn eigen bruiloft is hij zo goed als onzichtbaar! Daarom bieden de film-opnamen, die recent door de familie beschikbaar gesteld zijn, een zeldzaam en onschatbaar inkijkje.

Lees meer: Update VINCENZO LANCIA AND THE BIRTH OF MODERN MOTORING

Fulvia weer winnaar in Monte Carlo!

Fulvia wint Monte 2023

Oude tijden herleven... de 1970 Fulvia Coupé Rallye 1.3 S van de Zwitserse equipe Claudio Enz en Cristina Seeberger won de 25e editie van de Rallye Monte-Carlo Historique. Het brengt herinneringen terug... 1972 won ook Sandro Munari hier met zijn beroemde Fulvia Coupé 1,6HF. De elegante coupé bleek een prima sportwagen in de rally competitie tussen 1965 en 1975.

De 2023 editie van de Rallye Monte-Carlo Historique vond plaats van 27 januari tot 1 februari en er verschenen niet minder dan 19 Lancia’s aan de start! Spot ze in de samenvatting bij ACM media.

2023 Monte Fulvia

2023 MonteCarlo Aurelia

monte stratos

Monte Beta


 

Creatie van het nieuwe Lancia (1)

Eerste aflevering van de serie documentaires gewijd aan Lancia's renaissance volgt het creatieve proces achter het nieuwe logo en de ontwerpvisie voor toekomstige Lancia-modellen. Schoonheid van Italiaanse kunst, architectuur en design een bron vormen de inspiratie...


 

Maturo Stradale onthuld

Unveiling the Maturo Stradale LCN

Op zaterdag 17 december vond de feestelijke pre-launch plaats van de Maturo Stradale. Clublid Frank van Ganzewinkel had via het Squadra Chivasso enkele persoonlijke uitnodingen beschikbaar gesteld, waar we graag gebruik van maakten om de eerste blik te mogen werpen! Natuurlijk met de nodige beloftes te wachten tot de officiële presentatie op 25 december had plaatsgevonden voordat we dit geweldige nieuws met de Lancia wereld deelden...
Frank's bedrijf MCC Sport maakte al geruime tijd prachtige rally integrales, die we met veel plezier zien rijden in de historische kampioenschappen
Maturo Cars

Ook worden op deze bijzondere plek in Veghel Integrales gerestaureerd naar een niveau hoger dan ze ooit uit de fabriek in Chivasso reden... in juli 2021 waren we al eens met het Squadra Chivasso te gast om het vakmanschap te bekijken.
De lijn werd vandaag naast de Maturo Classic en Maturo Rally gecompleteerd met de magistrale Maturo Stradale.
Maturo Stradale

Technisch is de uitvoering geheel op het rally niveau, de aankleding is helemaal bij de tijd en uiterst chic!
Ben je in Monte Carlo en heb je zin in een espresso boven op de Col de Turini? Deze Stradale brengt je er sneller èn mooier dan wat dan ook, denken wij !!

capo Squadra Chivasso in de Stradale

Hopelijk gaan we deze Stradales nog vaak zien...


 

LCNTwitter LCNYouTube LCNFaceBook

Legetøj og BørnetøjTurtle