Leden login

Vraag en aanbod

Buon viaggio Toon!

Mensen in zijn omgeving – waaronder veel van onze leden – wisten dat het niet lang meer kon duren. Toon Van Beusekom was namelijk al lang, heel lang ziek. En uiteindelijk zo verzwakt dat hij 18 december op 87-jarige leeftijd is overleden. Waarmee ons een ware amice is ontvallen - een man wiens Lancia hart al klopte toen onze club nog niet eens was opgericht. Want weet u: Toon draaide eind jaren zestig al zijn racerondjes op Zandvoort, met een Flavia Sport Zagato en daarna Fulvia coupé.

InMemoriam ToonvBeusekom

Voor dagelijks gebruik reed hij al meer dan vijftig jaar ook Lancia. Zijn leven wikkelde zich langs een rode draad af rond en om ons merk en deelde het genoegen dat hij daaraan beleefde met iedereen die het maar wilde horen. Ik heb hem enkele keren intens mogen meemaken. Als genereus gastheer in Beusichem, toen we in 1974 tijdens onze eerste Cento Miglia daar een koffiestop maakten en koffie dronken in de RABO bank waar hij directeur was.

Toen had hij er al een even uitdagende als gevaarlijke naar India op zitten, met zijn Fulvia 1600 HF en aan zijn zijde echtgenote Rietje. Afghanistan was nog niet door de Russen bezet, de levensgevaarlijke Khyberpas nog toegankelijk voor buitenlands verkeer. Maar in India waren ze ineens zoek omdat de communicatie met het moederland dagenlang haperde. Hij deelde die avontuurlijke ervaring met onze club tijdens een avondvullende diashow.

In 1976 vroeg hij me mee te gaan naar Turijn want wilde daar een Stratos kopen en ik wist er de weg, dacht hij. Via mijn contacten in Lancia’s zestien etages hoge kantoor kregen we toegang tot de afleveringshal om de hoek – het Filiale. Daar stonden een stuk of vijftig nieuwe maar nog onverkochte Stratossen - rode, groene, blauwe. En een enkele gele. ‘’Nou, kies jij maar de kleur uit, dan betaal ik hem wel”, sprak Toon met zijn bekende rustige en wel gekozen woorden. Ik koos de gele. Later waagde Toon de overstap naar Ferrari, was daar zo zuinig op dat hij achter zijn huis een glazen kooi bouwde voor dit raspaard.

Zo had ieder van ons wel eens interessante en vooral ook onverwachte ervaring met Toon. Een individualist was hij, helemaal in de geest van ons merk: even onafhankelijk als eigenzinnig.
We zullen Toon missen, met zijn soms cynische humor maar ook toegankelijke karakter.
Laat die herinnering een steun zijn voor Rietje die Toon de laatste levensjaren met haar zorg begeleidde, en Arian, Judith en Ida.

Wim Oude Weernink


 

In memoriam Theo Jansen

Het bestuur Lancia Club Nederland stelt u op de hoogte van het overlijden van Theo Jansen. Theo stond bekend als een man die het merk Lancia altijd een warm hart toe droeg.
Wij wensen de familie sterkte met het verlies.

InMemoriam TheoJansen


 

Aurelia's in de Octane

2021 10 Octane Lancia Aurelias

In het nieuwe nummer van Octane, nummer 54, staat een mooie reportage over twee Lancia Aurelia's, een B 22 en een B 20 GT.
Dit vanwege de 'viering' van 70 jaar Lancia Aurelia. Op naar de tijdschriftkiosk!


 

Lambda in Klassiek & Techniek

KT 2021 04

In de Klassiek & Techniek van april 2021 staat een interessant 7 pagina artikel over de Lancia Lambda. Nu 100 jaar geleden was het team van ingenieurs net begonnen om in opdracht van Vincenzo Lancia dit compleet nieuwe model te ontwikkelen. Het resulteerde in revolutionaire vernieuwingen in het ontwerpen van automobielen. In dit artikel uitgebreid aandacht voor de Lambda Torpedo van de bekende Lancia liefhebbers, broers Harry en Dick Jansen.

35 jaar Ypsilon

DreamYp

De Ypsilon viert een feestje! Dit jaar bestaat hij al 35 jaar en is aan z'n 4e model toe, totaal 3.000.000 exemplaren liepen van de productlijn.
We krijgen daarom van Lancia de oproep om op social media ons Yp momentje te delen met #YpsilonDreamers !

De Yp is op de thuismarkt in Italië nu te koop in hybride vorm als bijdrage aan een lagere emissie, een mooie kroon op de toch al fijne zuinigheid alle jaren.

Geniet nog eens van (bijna) alle modellen, ieder in hun eigen tijdperk, op https://www.media.fcaemea.com/em-en/lancia/video/lancia-ypsilon-35th-anniversary-clip

 

Boek Flavia - Fulvia nu te koop

Flavia Fulvia Boek Flavia Fulvia, the Avant Garde Lancias is een door Wim Oude Weernink herziene en uitgebreide versie van zijn eerder in 1984 verschenen boek (uitgegeven door het Britse Motor Racing Publications), waarvan in 2000 een goedkopere herdruk met slappe kaft verscheen. Het boek kost EUR 40.

Uit diverse reacties van clubleden blijkt helaas dat het het nog niet verkrijgbaar via de bekende specialisten zoals AutoNet en Traffic.

Toch naarstig op zoek?

2019 11 15 Presentatie van WOWs Flavia en FulviaInterClsssics Brussel

Vrijdag 15 novemember 2019 vond de presentatie van Wim Oude Weernink’s boek over de Flavia en Fulvia plaats op de stand van de Lancia Club Belgio op de InterClassics Brussel. Een feestelijke gebeurtenis waarop Wim, geflankeerd door links Leo van Hoorick (uitgever van het boek) en rechts Jan van Hoorick (voorzitter van de Lancia Club Belgio) het glas konden heffen op het succesvolle afronding van vele maanden onderzoek en schrijverij.


 

Half miljoen Ypjes uit Tychy

500000YpsTychy

Mooi nieuws voor het einde van 2019 vanuit de Poolse FCA fabriek in Tychy... 12 Miljoen Fiat's / Lancia's geproduceerd sinds 1992!
Daaronder zijn de 500.000 exemplaren van de nieuwe Lancia Ypsilon die daar sinds 2011 worden gemaakt. Van dat model werden er dit jaar alweer 50.660 verkocht op de Italiaanse thuismarkt, een stijging van 26,7% ten opzichte van 2018!! En dat waren er ruim 5000 meer dan Alfa Romeo met alle modellen wist te verkopen in 2019... wereldwijd...

Nieuwsgierig hoeveel exemplaren van de Ypsilon modellen reeks van de lopende band liepen?

Model

Periode

Productieaantal

Fabriek

Y10

1985-1994

   667.429

Desio (I) en Arese (I)

Y

1994-2003

     802.604

Melfi (I)

Ypsilon 3-deurs

2003-2011

     600.000

Termini Imerese (I)

Ypsilon 5-deurs

2011-2019

    500.000

Tychy (P)
 

Totaal

 2.570.033

 

 

Aurelia en Thesis in de Classic Cars

2019 10ClassicCars

In het Nederlandstalige blad Classic Cars - nummer 34 wordt de Lancia Aurelia naast de Lancia Thesis gezet. Acht pagina's fraai geïllustreerd en vanuit het Duits vertaald artikel onder de titel "Requiem voor Lancia". Geïnteresseerd? Wees er wel snel bij, want op 26 november ligt al weer het volgende nummer in de kiosk.

In hetzelfde blad staat overigens de aankondiging van een nieuw 1:18 model van de Lancia Montecarlo serie 1.

ModelMontecarlo


 

Fanalone in De Auto

2019 11 12 KNAC

Het hoofartikel van het november/december-nummer van KNAC-magazine De Auto (powered by Carros) gaat over de zeer begeerde Lancia Fulvia HF Fanalone. Acht pagina's interessant leesvoer, nu in de kiosk.


 

LCNTwitter LCNYouTube LCNFaceBook

Legetøj og BørnetøjTurtle