Leden login

Vraag en aanbod

14-21 sept | Buitenlandreis Duitsland

BuitenlandreisHet Weserbergland is een heuvelland dat ligt in de deelstaten Nedersaksen, Noordrijn-Westfalen en Hessen. Het is genoemd naar de rivier de Wezer (in het Duits: Weser), die door dit landschap met glooiende heuvels en dalen stroomt. In veel van de oude stadscentra zijn kenmerkende vakwerkhuizen te bewonderen, en ook is het gebied rijk aan gebouwen die in de architectuur van de zogenaamde Wezerrenaissance zijn gebouwd. We zullen over stuwmeren uitkijken, kastelen bewonderen, en, niet in de laatste plaats, uitgebreid stilstaan bij de automobielhistorie en -techniek.

Dit alles is opgenomen in mooie en interessante routes, die voor vier van de in totaal zes dagen uitgestippeld zijn. De resterende twee dagen zijn geheel ter vrije besteding, maar er zullen u tal van suggesties worden geboden om deze dagen een goede invulling te geven.

Combinatie Lancia Club Nederland en Lancia Club Deutschland

Hoewel het zwaartepunt van de organisatie van deze reis bij de LCN ligt, participeert ook de LCD actief in dit evenement. Al eerder is gebleken dat de witte kentekenplaten een Lancia net zo goed staan als gele (of donkerblauwe) en andersom, en dat de berijders van deze auto’s weliswaar niet letterlijk, maar toch zeker figuurlijk dezelfde taal spreken.

We hopen dat zich een mooie mix van Nederlandse en Duitse deelnemers aanmeldt.

Programma

Za 14 sept  Aankomst in Waldhotel Bärenstein in Horn – Bad Meinberg; 
Zo 15 sept Dagtocht (ca. 220 km), langs o.a. Hannoversch Münden
Ma 16 sept Dagtocht (ca. 240 km) langs o.a. de Edersee, Schloss Waldeck,
en Schloss Arolsen;
Di 17 sept Dag ter vrije besteding
Wo 18 sept   Dagtocht (ca. 175 km) naar Einbeck, aldaar mogelijkheid bezoek
automusea PS. Speicher;
Do 19 sept Dag ter vrije besteding
Vr 20 sept Dagtocht (ca. 130 km) naar Lemgo, Hameln, en Schloss Hämelschenburg
Za 21 sept Vertrek uit Waldhotel Bärenstein

NB: voor de vrij te besteden dagen worden in het route boek tal van gevarieerde suggesties aangereikt.

Accomodatie

We verblijven in Waldhotel ‘Bärenstein’, een viersterrenhotel nabij de plaats Horn-Bad Meinberg, grenzend aan het Teutoburgerwoud. U ziet: voor de Duitse deelnemers een relatieve ‘thuiswedstrijd’, en ook de Nederlanders kunnen de regio waar we zullen verblijven gemakkelijk in een paar uur bereiken. Onze bestemming bevindt zich op circa 325 kilometer vanaf Utrecht. Het hotel ligt in een zeer rustige omgeving, en beschikt over een ruime, voor ons gereserveerde parkeerplaats. Voor onze groep is een aparte zaal beschikbaar waar we zullen ontbijten en dineren. Na een uitgeserveerd voorgerecht staat voor de deelnemers een uitgebreid buffet klaar, waaruit zij hun verdere keuze kunnen maken. Een drankenarrangement (bier, wijn, etc.) aan tafel is inbegrepen. Natuurlijk is er ook een bar, en beschikt het hotel over een binnenzwembad, saunafaciliteiten, en een fitnessruimte.

Kosten

De kosten voor deelname aan de reis bedragen € 950,00 per persoon, op basis van verblijf in een tweepersoons-kamer. Het arrangement omvat zeven overnachtingen op basis van half-pension (inclusief ontbijt, diner, en dranken aan tafel tijdens het diner (wijn/bier/fris/water/koffie/thee).

Voor de eenpersoonskamers (slechts zes beschikbaar) geldt een toeslag van € 20,00 per nacht. Deze eenpersoonskamers zullen worden toebedeeld aan de eerst binnenkomende single inschrijvers; later binnenkomende single-aanmeldingen kunnen in een voor tweepersoonsgebruik bestemde kamer worden ingedeeld, maar zullen dan een toeslag van
€ 40 per nacht moeten betalen. In dat geval zullen zij daarover afzonderlijk bericht krijgen. Uiteraard is het mogelijk dat alleenreizenden een tweepersoonskamer delen met een andere single.

Aanmelden

De sluitingsdatum voor inschrijving voor deelname is 15 mei 2024. Meld u zich snel aan om zeker te zijn van deelname!
Inschrijvingen worden behandeld op volgorde van binnenkomst; mocht het aantal aanmeldingen zo groot zijn dat onvoldoende capaciteit beschikbaar is zullen we een wachtlijst hanteren.

Omdat wij tijdig reserveringen en verdere verplichtingen moeten vastleggen vragen wij u bij het aanmelden een voorschotbedrag van € 200,00 per persoon (of het totale bedrag) over te maken op IBAN-nummer NL58 INGB 0000 0247 78 t.n.v. Lancia Club Nederland onder vermelding van 'clubreis Weserbergland' en uw lidnummer.

Het totale bedrag voor deelname dient uiterlijk op 1 juli 2024 te zijn voldaan.

'Sonstiges'

Geen milieusticker nodig
De routes zullen ons niet in steden brengen waarvoor een milieusticker (‘Feinstaubplakete’) vereist is.

De ‘kleine lettertjes’
Deelname is pas definitief na ontvangst van de betaling en indien het beschikbare aantal kamers nog niet is volgeboekt. De aanmeldingen worden behandeld op volgorde van binnenkomst van de voorschotbetalingen. Let u alstublieft goed op naleving van de hierboven vermelde betalingstermijnen!

Indien u zich hebt ingeschreven maar uw betaling niet tijdig vóór het einde van de termijn voor de voorschotbetaling c.q. de totale betaling door de LCN ontvangen is krijgt u hierover per e-mail een herinneringsbericht. Indien de betaling dan niet alsnog binnen de in zodanig bericht gestelde termijn plaatsvindt, zien wij ons helaas genoodzaakt om uw aanmelding te annuleren. U zult hiervan per e-mail bevestiging ontvangen.
Bij een onverhoopte situatie die maakt dat u uw deelname, na aanmelding en betaling, moet annuleren kan geen enkele garantie worden gegeven omtrent gehele of gedeeltelijke restitutie. Vast staat in elk geval dat bij annulering na 15 juli geen enkele restitutie plaatsvindt.

U bent derhalve zelf aansprakelijk voor het annuleringsrisico, zorg dus voor een annuleringsverzekering! Uiteraard kunt u zich door een (door uzelf te benaderen) ander lid laten vervangen. Ook adviseren wij een goede verzekering voor de auto, inclusief repatriëring.

 

 

 

LCNTwitter LCNYouTube LCNFaceBook

Legetøj og BørnetøjTurtle