Auto Moto Italia Houten 2002

LCN stand... veel wijnEen jaarlijks terugkerend evenement in de herfst. En dat het herfst was, hebben we geweten! Uitgerekend in het weekend van 26-27 oktober werden alle stormregisters opengetrokken. Was het buiten nat en guur, binnen overheerste de Italiaanse gezelligheid. De voor het opbouwen gereserveerde vrijdagavond begon met gigantische regenbuien, waardoor de weg in een soort borstelloze wasstraat veranderde. Desalniettemin trotseerden de gele Hyena van Dirk Schultz en de witte Aurelia B50 van Bart Smith de elementen, net als de trouwe bus van Okke Mouissie met daarin de Lancia-balie.

Bij het opbouwen kregen we spontane assistentie van ons lid H. Vlooswijk die 'om de hoek' woont. De Lancia-stand was weer op het vertrouwde plekje te vinden, vlakbij de hoofdingang.

Praathoekje op de standZoals bij de LCN gebruikelijk, gaat het bij evenementen niet alleen om auto's maar ook om mensen. Ook in Houten werd dit weer treffend gedemonstreerd door de grote centrale tafel die gedurende de hele beurs als gastvrij ontmoetingspunt fungeerde. Voortdurend was er verse koffie of thee (Emmy bedankt!) en werd er voor de liefhebbers frisdrank of wijn in originele Lancia-bekers geschonken. Arian had voor de gelegenheid een 5 liter fles Bardolino meegenomen die zo voortreffelijk smaakte dat zaterdagmiddag reeds de bodem werd bereikt.

Gedurende beide beursdagen heeft de LCN-stand behoorlijk veel belangstelling getrokken. Grote bewondering oogstten de tentoongestelde auto's, die beslist tot de meest gefotografeerde objecten van het evenement behoorden. Wat zou het toch fantastisch zijn als er een opvolger voor de Hyena zou komen, of als Lancia weer eens een open twee- of vierzitter zou uitbrengen!

Beide dagen waren er vertegenwoordigers van het FFF-register aanwezig om de bezitters van een Fulvia, Flavia of Flaminia in te schrijven. We hebben een tiental nieuwe leden mogen begroeten, terwijl ook ons winkeltje met LCN-artikelen goede zaken deed. Vlak voor sluitingstijd heeft een Engelsman zelfs nog een hele partij T-shirts, polo's en tassen opgekocht. Wie weet wie er straks allemaal met een LCN-shirt rondloopt!

 In de loop van zondagmiddag bereikte de storm zijn hoogtepunt en begon het ook op de weg gevaarlijk te worden. Voor de open Aurelia kon gelukkig tot de volgende dag onderdak worden geregeld bij Paul en Robbert Fluttert, die met hun bedrijf Smiths-Veglia vlak naast het beursgebouw zijn gevestigd. De aërodynamische en vierwielaangedreven Hyena, die minder gevoelig is voor storm en regen, werd nog dezelfde avond door Dirk Schulz naar Den Haag gereden.

Al met al kunnen we terugzien op een geslaagd evenement dat ondanks de barre weersomstandigheden behoorlijk veel belangstelling trok.

LCNTwitter LCNYouTube LCNFaceBook

Legetøj og BørnetøjTurtle