Najaarsrit 2002

Het had de grote dag moeten worden van organisator Ruud Janse. Ondanks dat maanden vooraf met diens werkgever was afgesproken in het weekend van 6 oktober vrij te zijn, kwamen er een week vóór de najaarsrit toch verplichtingen in het buitenland roet in het eten gooien. Heel jammer voor Ruud, want dat hij wat gemist heeft bleek aan het eind van deze dag toch wel duidelijk.

Op zaterdag heerste de regen. Menigeen die op die dag een proefritje met of een poetsbeurt van zijn of haar 'liefde' gepland had, moest daar dus noodgedwongen maar van af zien.

NajaarsritOp zondagochtend viel het weer zowaar mee en werden de leden vanaf 10.30 uur hartelijk ontvangen bij Lanciadealer Auto Halan te Amsterdam. Na een welkomstwoord van onze voorzitter Jan Huner stonden er bij Halan 2 donkerblauwe Thesissen en een Phedra klaar voor het maken van vele proefritten. Nadat zelfs om 11.00 uur de zon zeer goed begon door te komen bleken uiteindelijk tegen 12.00 uur zo'n 60 à 70 Lancia's naar Amsterdam te zijn gekomen. En het was ook nu weer een zeer aanzienlijke mix van zowel jonge als oudere Lancia's. Voor de organisatoren betekende dit een mooie beloning voor alle inzet en moeite die was gedaan om deze dag te laten slagen.

NajaarsritVervolgens werd 's middags op Schiphol Oost de DDA Dutch Dakota Association bezocht. In de hangar stonden 2 Dakota's opgesteld - toch wel groot zo van dichtbij! - en de bezoekers werden gastvrij op het nodige eten en drinken onthaald. DDA, bedankt daarvoor! Echter, er bleken niet alleen Dakota's te staan. Ook de leden van het Flaminia-, Flavia- en Fulviaregister hadden vier mooie Lancia's opgesteld waaronder een Fulvia Coupé, Fulvia Zagato, Flavia Coupé en Flaminia Convertibile.

NajaarsritAangezien er aldus vele leden waren, werd in verschillende groepjes van max. 15 personen omtrent de aanwezige Dakota's uitvoerig uitleg gegeven. Apart detail was: onder elke motor moest een plasje olie liggen. Als dat er niet lag dan was er iets niet goed. Volgens mij denken veel sleutelaars daar toch heel anders over! Enfin, er werd toch niet gevlogen, dus was het niet relevant of er nu wel of geen olie op de grond lag. Dat iedereen het zeer interessant vond merkte ook de DDA-organisatie. Zelfs de speelgoedvliegtuigjes bleken na het Lanciabezoek uitverkocht. Wie had dat gedacht!

Najaarsrit4Na deze rondleiding werd via een mooie route waarin zelfs 2 bergetappes (!) waren opgenomen, het zeer fraaie landgoed Groenendaal bezocht. Aldaar werd door zo'n 57 leden gedineerd waarna laat in de avond iedereen voldaan huiswaarts keerde.

LCNTwitter LCNYouTube LCNFaceBook

Legetøj og BørnetøjTurtle