Luxemburg Weekend 2010

Luxemburg weekend10 september tot en met zondag 12 september organiseerde de Lancia Club Nederland een buitenland weekend in Luxemburg

Vrijdag 10 september

De tocht begon in Gilze, vanwaar de deelnemers in de richting van het Vlaams-Brabants provinciestadje Diest zijn gereden over heuvelruggen en langs de fruitbomen van Haspengouw.

Via holle wegen, oude dorpen en grote vierkante hoeven leidde de route naar Huy .

Na de "dochter van de Maas" volgden zichten op valleitjes en heuvels met snel stromende rivieren.

Luxemburg weekendDe route liept verder via de Ourthe met zijn grotten, bossen, rotsachtige heuvels en La Roche tot in het "Hart van de Ardennen".  Langs de Our ging het naar de overnachtingsplek voor dit weekend Hotel Belle-Vue in het Luxenburgse Vianden.

Zaterdag 11 september

Een dag langs de mooiste plekjes van het Groothertogdom, door het  Müllertal, ook wel Klein Zwitserland genoemd, Echternach en de bosrijke valleien van de Sûre, de grillige rotsformaties van de Ernz Noire en de Ernz Blanche. Hoge bergkammen met schitterende panorama's wisselden af met pittoreske dorpjes.

Zondag 12 september

Luxemburg weekendDe terugrit liep via de Duitse zijde van de Our met mooie vergezichten naar de Belgische Oostkantons Via de Hoge Venen leidde de route naar het Voerdal via de Barrage de la Gileppe.

In Maastricht eindigde de rit en een geslaagd weekend.

LCNTwitter LCNYouTube LCNFaceBook

Legetøj og BørnetøjTurtle