Najaarsrit 2010

Foto's Mat Leers | Tekst & foto's Hans Schoonbeek

Op zondag 17 oktober was de Najaarsrit van 2010 gepland en het bleek één van de mooiste dagen van het najaar te worden. Flip Oude Weernink had met zijn vriend Jeroen een pracht van een rit uitgezet, met de IJssel als leidraad.

De start vond plaats bij Hotel Rijnzicht in Doornenburg, natuurlijk met koffie en taart om de rit goed te beginnen. Met het roadbook onder de arm vertrokken circa 30 Lancia's richting de pont om nabij Giesbeek de IJssel in het zicht te krijgen. De route voerde ons verder over landelijke weggetjes en door mooie dorpjes als Bronkhorst noordwaarts. Genoeg kans om een blik op de eerste herfstkleuren te werpen in deze bosrijke streken rond Vorden en Gorssel.

Na het oversteken van de IJssel bij Deventer volgde de route de westelijke IJsseldijk met mooie uitzichten over het rivierenlandschap.

Dit bracht ons rond het middaguur bij Eet Tapperij Bijsterbosch aan de IJsselkade bij Welsum. Hier stond ons lunchbuffet al klaar en was er uitgebreid tijd om bij te kletsen.

Het laatste deel van de rit liep over de dijkweggetjes richting Kampen.

Aangekomen in Kampen was er nog tijd om een mooie, maar frisse stadswandeling te maken of het nieuwe stadsmuseum te bezoeken.

Afsluiting van de dag was bij Italiaans restaurant “da Enzo” in Kampen. Hier konden we met een drankje en een pizza puntje weer warm worden en napraten over de rit.

Een prachtige herfstdag (LCN traditie) en een prachtige rit, waarvoor nogmaals dank!

LCNTwitter LCNYouTube LCNFaceBook

Legetøj og BørnetøjTurtle