Thema Register meeting 2010 (1)

Tekst Maarten-Jan & Paul | Foto's Paul Vaarkamp

Afgelopen zondag was het dan eindelijk zover. De Thema's konden vroeg van stal. Sommige Thema's hadden er zoveel zin in dat ze ruimschoots voor de geplande aankomsttijd al op de parkeerplaats van Van Neerrijnen stonden te wachten. Omdat het op zondag niet druk is op de parkeerplaats van deze Alfa Romeo specialist, konden we alle Thema's mooi etaleren.

ThemaMeet

Koos (Van Neerrijnen) verwelkomde ons met koffie, koek en andere versnaperingen en de deelnemers aan de meeting konden hun ogen uitkijken in de werkplaats en zich vergapen aan de showroom op de eerste verdieping. Hoe hij het voor elkaar krijgt weten we niet maar daar stonden de auto's, twee lagen dik, te kijk.

Beneden in de werkplaats, waar nog echt gewerkt wordt getuige de vele auto's in diverse stadia van reparatie, kon gekeken worden naar een Thema die parmantig op de brug stond. Gelukkig bleek de inspectie van Koos alleen een klein gaatje in de achterdemper op te leveren en bleek de bodem sinds de laatste inspectie in 2006 nog steeds roestvrij. Wel bijzonder voor een Thema uit 1988. Het kan dus wel!

Na het welkomstwoord van Maarten-Jan en Koos werden de Thema's met Japanse precisie op 1 lijn gezet waarna de professionele fotograaf en Lancia liefhebber Paul Vaarkamp zich kon uitleven op het schieten van een paar mooie platen van deze unieke rij aan Thema's. Konden we de vorige meeting nog 17 Thema's verwelkomen, afgelopen zondag zijn er uiteindelijk 19 Thema's en een tiental andere bolides gekomen. Zelfs Van Neerrijnen was onder de indruk! Het weer hielp mee aan een prettig opgewekte sfeer en de Thema eigenaren praatten honderduit met elkaar over hun auto's. Doordat de meesten erg actief zijn op het forum, weet iedereen erg goed hoe het met elkaars auto's gaat. Een ontmoeting tijdens een meeting blijkt dan ineens een verlengstuk van zo'n forum te zijn. De nieuwe gezichten vonden al snel hun plek en deden enthousiast mee.

Rond kwart over twee werden de deelnemers door Huib en Mette (de kinderen van Maarten-Jan) op tijd gestart met een foto-routeboek voor een trip door het centrum van Utrecht naar het pittoreske Wijk bij Duurstede waar de deelnemers bijna met z'n allen op het pontje naar de overkant voeren om daar op een mooi uitzichtpunt, per auto vereeuwigd te worden. De reis ging verder tot Beusichem bij restaurant 't VeerHuys. Daar werd de winnaar uitgeroepen van de "Mooiste Lancia Thema 2010". Paul van Beukering had de eer om de beker uit te reiken aan LCN-lid Jan Willem Floor. Zijn Turbo16V LX was de absolute topper van de dag. Al het poetswerk was dus niet voor niets geweest! Helaas was een neveneffect van het prachtige weer dat het terras van het restaurant vol zat. Stukje bij beetje kon iedereen uiteindelijk toch een zitplaats veroveren of de terugreis aanvaarden.

Een super geslaagd evenement, naar de mening van de organisatie, maar gelukkig werd die mening gedeeld!


LCNTwitter LCNYouTube LCNFaceBook

Legetøj og BørnetøjTurtle