TechnoDag 2010 | Mannessen Engines – Motorrevisie

30 mei 2010 | Tekst & foto's Johan van Maaren

Op deze TechnoDag bij Mannessen Engines Moterenrevisie werden we in Soesterberg hartelijk ontvangen door dhr. Mannessen met koffie. Dhr. Mannessen heeft ons daarna meegenomen om uitleg te geven over het ontstaan en het bouwen van de bedrijfshal.

Na de uitleg hoe de werkzaamheden over de hal zijn verdeeld en welke machines waar staan zouden we in groepen worden opgedeeld om bij de diverse machines uitleg te krijgen van dhr. Mannessen en zijn aanwezige personeelsleden. Echter voordat de groep werd opgesplitst heb ik de gelegenheid ter hand genomen om de dhr. Mannessen en zijn personeel te bedanken voor het openstellen van het bedrijf en dat zij bereid zijn om de techniek van het reviseren aan ons uit te leggen.

Zo kregen wij bij de verschillende machines uitleg over de werking en de werkzaamheden. Dit ging over opboren van cilinders om er vervolgens een nieuwe bus in te persen waarin dan vervolgens een nieuwe originele zuiger te plaatsen. Ook werd er en krukas geslepen zodat hij weer mooi rond werd. Maar ook werd er uitleg geven wat er moet gebeuren om een motor te tuning door b.v. het op een speciale manier slijpen van de kleppen. Verder werd er verteld wat de gevolgen zijn van op een bepaalde manier honen van de cilinderwanden.

Al met al een hele leerzame Techno dag waarvoor hartelijke dank.

LCNTwitter LCNYouTube LCNFaceBook

Legetøj og BørnetøjTurtle