4e Traditionele Delta Pannenkoekmeeting

Tekst en foto's Arian van Beusekom

Dit keer geen jaarlijkse Deltadag op de 1e zondag van de maand september maar op 2e Pinksterdag 13 juni 2011. En wat voor een dag was dat ! Fantastisch ! Wat een grandioze opkomst met een regenverwachting van 90% jawel 90%! Maar zoals te doen gebruikelijk, het bleef vrijwel de hele dag droog.

De 4e officiële Delta Pannenkoekmeeting ging in combinatie met de Ferrari-Lancia "Meet & Greet" en  is er een geworden om niet te vergeten. Wij hebben voortaan een eigen " Stapelbakkers Peable Green" te Beesd. Wat een fraaie beelden hebben wij op ons netvlies gehad.
Klik op het plaatje voor de ware grootte

In totaal waren er zo'n 50 Lancia's aanwezig met daarbij nog eens 14 Ferrari's, een Lamborghini Gallardo Spider en een Audi R8.

Leuk te zien was dat deze pannenkoekmeeting ook de aandacht heeft van onze Ypsilonvrienden. Die hadden meteen hun eigen Y-parade eveneens op het " Stapelbakkers Peable Green ".

Daarnaast waren er diverse Kappa- en Themarijders komen kijken net zoals 2 Beta Coupes.

Wij konden zelfs genieten van een waar rallyicoon uit de geschiedenis van de rallysport. Een zeer fraai uitgevoerde Lancia Stratos Replica, een Hawk HF 3000, bleek eveneens het evenement te komen opleuken. En wat een bekijks heeft deze "Stratos" gehad.
Teneinde zoveel mogelijk Delta's bijeen te krijgen, en om nu ook eens meer Nuova Delta's bijeen te zien was ook de 'vernieuwde' Lancia Delta Club uitgenodigd om op deze dag aanwezig te zijn. Door omstandigheden zoals ziekte/verkoop van de Lancia was hun opkomst jammergenoeg gering.

Een hele goede zet was de link in de geschiedenis naar de relatie "Ferrari-Lancia" denk aan de Lancia Stratos met de F-6 cilindermotor en de Lancia Thema 8.32 met een bijzondere F-8 cilindermotor. Tijdens deze "Meet&Greet" ging dan ook speciale aandacht uit naar de Thema 8.32 waarvan er 3 waren en de komst van maar liefst 14 Ferrari's. Er was een vrijwel complete ontwikkeling te bekijken van de evolutie van de Ferrari "Otto" Cilindri motoren. Ook de deelnemers van de Meet & Greet hebben er daarom mede een 'dubbel' succes van gemaakt.

Het hoofdthema was uiteraard wie wordt / heeft de mooiste van de dag? Voor de hoogste puntenscore was wederom een waardebon ter waarde van 140 euro beschikbaar gesteld door Rietveld Klassieker Taxaties.
Met een totaal score van 80 punten was de eer dit keer voor Joeri Pronk met zijn fraaie in Blu Lagos uitgevoerde EVO "Special".

Hiermee werd Joeri vandaag dus de winnaar van de waardebon voor een gratis taxatie. Ja ja, het gaat dus wel degelijk ergens om. Het is meer dan alleen even de Lancia wassen en stofzuigen.

Vervolgens werd er weer een route gereden door de Culemborger- en Tielerwaarden. Verrassend was een tussenstop op een priveterrein alwaar achter op het erf de deelnemers langs het huis en garage dienden te rijden om vervolgens te kunnen genieten van water en ijs.

Verzekeringsmaatschappij De Goudse had gezorgd voor het fris water en het verstrekken van de pennen waarmee wij iedere keer weer de keuringsformulieren mee invullen. Hartelijk dank daarvoor. Net zoals de eigenaar van het erf waarop wij met z'n allen een heerlijk ijsjes konden eten willen wij hartelijk danken. Wat ruimdenkend moet je zijn om zo iedereen in je tuin te laten parkeren ........

Zo en nu op naar volgend jaar. Wat zal het dan weer worden? Ook nog een woordje van dank aan mijn vaste helpers Michel van Aggelen, Fred Beentjes, Peter Keeman en familie van Hofwegen die op het tussenpunt hielpen met het uitdelen van water en ijs. Ook mijn zoon Brian niet te vergeten die tijdens het routerijden druk was met het puntentellen van de ingeleverde scores.

LCNTwitter LCNYouTube LCNFaceBook

Legetøj og BørnetøjTurtle