Italia à Zandvoort 2012

Verslag & foto's: Radboud Lubbers

Nu ik aan het einde van deze regenachtige zondag het verslag aan het schrijven ben van Italia a Zandvoort 2012, kijk ik naar buiten en zie ik een strak blauwe hemel en de zon. Helaas was dat overdag totaal niet het geval. Veel regen en harde wind teisterden het circuit in de duinen. De clubtent moest zelfs verzwaard worden door de reserve velgen van de Fulvia van Bart Boosman en het lichaamsgewicht van diverse clubleden om de tent te behoeden het luchtruim te kiezen. Het grote voordeel van het slechte weer voor de die-hards was dat er niet gevochten hoefde te worden voor de beschikbare stickers voor op de voorruit.  In de ochtendsessie werden zelfs mensen die tien minuten na aanvang van de sessie de paddock kwamen oprijden nog toegelaten tot het circuit.  Op de vele foto’s die gemaakt zijn op het circuit is te zien dat de deelnemers tocht echt genoten hebben.

Het was indrukwekkend om te zien hoe sommige bestuurders toch nog dwars durfden te gaan. Bijvoorbeeld de mannen in de Dakar trucks van De Rooy. Of die man die in de stromende regen zijn Ferrari F40 ging uitlaten op het circuit. Als gevolg van de stromende regen zijn een hoop mensen (meerdere keren) totaal nat geregend, maar gelukkig was de catering van Ruud en Emmy Janse wel bestand tegen het slechte weer.

Ondanks het feit dat er een hoop leden op het laatste moment besloten hadden niet naar het circuit af te reizen, was er toch een redelijke opkomst met ook een hoop buitenlandse gasten. Zo hadden de Lancia Freunde München maarliefst vier equipes afgevaardigd, die zich allemaal goed vermaakt hebben.  Ze hadden speciale t-shirts laten bedrukken voor deze dag, waarschijnlijk hadden ze gehoopt op hetzelfde weer als afgelopen jaar: 30 graden Celsius.

Na de middag rijsessie waren zelfs de meest fanatieke clubleden uitgekeken op de grijze hemel en is besloten er een vroegtijdig einde aan deze circuit dag te breien.

Ik hoop dat ondanks het slechte weer iedereen zich toch vermaakt heeft. Laten we hopen dat het weer volgend jaar weer vanouds Italiaans is! Ik wil iedereen die zich heeft ingezet om er een geslaagde dag van te maken hartelijk danken. 

LCNTwitter LCNYouTube LCNFaceBook

Legetøj og BørnetøjTurtle