Technodag 2012 | ColorGlo

ColorGloVerslag & foto's: Willem Posthumus Meyjes

Op 3 november waren we in Zevenaar te gast bij een specialist op het gebied van compleet herstellen van bekleding en kunststof. Color Glo Nederland is een zelfstandige onderneming binnen het Color Glo concern dat wereldmarktleider is op het gebied van de reparatie, restauratie en reconditionering van bekleding.

ColorGlo2De middag bij ColorGlo was verrassend. Want medewerkers van ColorGlo  zijn tot alles in staat om de bekleding van je auto weer in (bijna) nieuwstaat  terug te brengen. Hetzelfde geldt overigens ook voor je meubelen, je vloer thuis en nog veel meer zaken. ColorGlo3Dat doen medewerkers van ColorGlo zogezegd on-the-spot. Ze komen dus naar je toe om hun werkzaamheden uit te voeren. Wil je hen inschakelen om een beschadiging te repareren, dan wordt de dichtsbijzijnde franchisenemer ingeschakeld en komt naar je toe.

Rafael Perez Gomez, een van de twee directeuren van ColorGlo, liet ons op hun hoofdkantoor in Zevenaar zien waar men toe in staat is.

ColorGloHij demonstreerde een situatie op een leren autostoel. Met grof schuurpapier zette hij de situatie van versleten leer als het ware in scene. Daarna ging hij met de nodige techniek en milieuvriendelijke middelen aan de gang om de kleur en het leer zelf weer in  de oorspronkelijke staat terug te brengen. Alles zodanig dat de plek onzichtbaar was geworden en er zelfs qua slijtvastheid op verbeterd was.

Later demonstreerde hij nog de situatie, dat er een gaatje in de stoel is ontstaan. Met high-tech materalen werd het gaatje bewerkt. Na afloop was er werkelijk niets meer van te zien. Belangrijk voor vele Lancia rijders is dat  beschadigingen van Alcantara ook zijn te repareren. Al zal alleen de echte structuur van Alcantara (het z.g. "weef-effect") niet hersteld kunnen worden.  Maar het gaatje of de versleten plek zullen prachtig kunnen worden  gerepareerd. 

LCNTwitter LCNYouTube LCNFaceBook

Legetøj og BørnetøjTurtle