Rijvaardigheidstraining 2012 | RDW Circuit

RijtrainingVerslag & foto's: Robin Nieboer

De Mercedes Benz klassieker vrienden hadden deze dag georganiseerd en naast diverse Mercedessen waren er ook Alfa's, MG's, Triumph's, Volvo's en een mini en een Facel Vega aanwezig.

RijtrainingSlechts 2 equipes (Anuschka Fux/Arnout Coenen en Emiel / Robin Nieboer) van de Lancia club waren present op de rijvaardigheidstraining, die werd gegeven door Gijs van Lennep.

RijtrainingNa een uurtje theorie werden we losgelaten op vier onderdelen, bestaande uit een remproef met al of niet uitwijken op gladde ondergrond, het rijden van een cirkel met gladde ondergrond, een slalom en een circuitproef, waarbij Gijs in de deelnemende auto's plaatsnam eerst achter het stuur en later als navigator. Afsluiten kon men een viertal ronden op de kombaan rijden.

RijtrainingOndanks de regen, die in de middag gestadig naar beneden kwam heeft een ieder zich prima geamuseerd en kan ik allen maar stellen, de thuisblijvers hadden ongelijk.

En denk eraan, net zoals een cursus reanimatie, waarbij jaarlijks een opfriscursus nodig is, blijft het handig dit ook met je auto bij te houden.

LCNTwitter LCNYouTube LCNFaceBook

Legetøj og BørnetøjTurtle