Thema Registerdag 2013

Tekst: Maarten-Jan Evers

ThemaDag1

Op 16 juni was het eindelijk weer zover, de Thema's konden van stal. Tegenwoordig kun je zo'n evenement niet meer organiseren zonder dat je "gespot" wordt op internet. Op de site van Autoweek werd keurig melding gemaakt van het spotten van een Thema, en nog een, en warempel, nog een! Maar deze spots waren halverwege de dag bij de foto locatie.

We begonnen om 13:30 bij Autofficina in Soest. Daar troffen we koffie, zelfgebakken cakejes (met dank aan mijn dochter) en Michiel, de enthousiaste eigenaar van het bedrijf. Al snel werd duidelijk dat de mens hier centraal staat. Dat er bovendien auto's en dan met name Italiaanse afstammelingen met liefde gerepareerd en onderhouden worden is natuurlijk een prettige bijkomstigheid. Een klein bedrijf met een groot hart dus. Vanaf half 3 werden de deelnemers op pad gestuurd voor een puzzelrit door de omgeving. Het
puzzelen kon beloond worden met een prijs. Leuk om te zien dat dit toch enig fanatisme aan de dag legde bij de deelnemers.

Onderweg stopten we voor een fotoshoot nabij het gemeentehuis van Den Dolder. Nadat daar de 14 deelnemende Thema's van diverse kanten op de gevoelige plaat vastgelegd waren reed de karavaan door naar het eindpunt van de dag, restaurant Vuur in Hooge Vuursche, welbekend in Lancia kringen. Daar werden de scores van de puzzelrit opgeteld en bleken er twee teams te zijn met dezelfde eindscore van 1 fout. De prijs, een autoverzorgingspakket, ging, na een loting, naar de Thema LX van Martin Koenders. Onder het genot van een aantal bitterballen en een drankje werd ook de uitslag van de "Mooiste Thema 2013" bekend gemaakt. Dit jaar konden de deelnemers een stemformulier invullen met de persoonlijke top 3 en een aanmoedigingsprijs. Deze aanmoedigingsprijs was bedoeld voor de deelnemer die beloond moet worden voor zijn harde werken om de Thema te behouden en te verfraaien. Deze prijs ging naar Henk uit Zeeland. De mooiste Thema werd ongemeen spannend. Met slechts 2 punten verschil won Frank Goedhart deze bokaal met zijn Thema i.e. Automaat van de eerste serie. Ebbo de Vries viste net achter het net met zijn prachtige Thema turbo 16V.

De positieve reacties geven ons een goed gevoel en inspireren ons ook volgend jaar weer een evenement te organiseren. Alle dank aan Paul van Beukering voor de organisatie van deze dag.

LCNTwitter LCNYouTube LCNFaceBook

Legetøj og BørnetøjTurtle