Cento Miglia d’Olanda 2013

Sleutelwoorden: Arian van Beusekom | Foto's: Marguerite Ruys, Marcel Theloesen & Arian van Beusekom

De aftrap voor de viering van het jubileumjaar 2013 werd gegeven met de traditionele Cento Miglia d’Olanda  in het schitterende ‘Rijk van Nijmegen’.

Cento Miglia 2013 rit

Het 40-jarig bestaan van de Lancia Club Nederland werd van vrijdag 26 tot en met zondag 28 april met een grote opkomst en met de mooiste Lancia gevierd! Hotel Val Monte in Berg en Dal was de uitvalsplaats voor mooie ritten en interessante bezoekjes.

Programma

Vrijdag 26 april begon het evenement aan het begin van de avond met de ontvangst van de gasten in de foyer van het hotel. Regen en veel uitgaand vakantieverkeer zorgde er helaas voor dat deelnemers uit het Westen er wel 3 uur over deden om te arriveren. In de Panoramazaal werd alles goedgemaakt en kon genoten worden van het buffet ‘Voor Elck Wat Wilsch’. De rest van de avond was voor gezellig naborrelen om LCN-herinneringen op te halen met foto’s en films over de clubhistorie.

Zaterdag 27 april werden de deelnemers om 09:30 uur met een welgevulde informatiemap op pad gestuurd voor een rit die door het Maasland met haar rijke historie en cultuur. De lunch was in Herberg De Morgenstond te Griendtsveen.

Na de lunch vervolgde de rit in het mooie Peelland en leidde naar de tussenstop bij de bierbrouwerij van Hertog Jan te Arcen. In de brouwerij kon een rondleiding gevolgd worden met uitleg over het brouwproces.

In hotel Val Monte vond in de avond het feestelijk viergangen jubileumdiner in Italiaanse stijl plaats.

Ook de Lancia importeur van Fiat Groep Automobiles Netherlands BV was vertegenwoordigd, door de aanwezigheid van Edsge Jan Westerhof, de Brand Country Manager van Lancia. Edsge gaf in zijn toespraak weer duidelijk aan dat de leden van de Lancia Club de uithangborden / vertegenwoordigers / ambassadeurs van het merk Lancia zijn ! Edsge Jan benadrukte dat juist zo'n club als de LCN heel belangrijk is voor een merk als Lancia. Hij zal dan ook heel graag zijn steen daaraan bijdragen en dankte ook alle leden voor hun komst met de fraaie automobielen naar Berg en Dal en hoopt dat wij nog lang zo als ambassadeur blijven doorgaan.

Tussen het hoofdgerecht en het dessert, kondigde Marguerite Ruijs trots een filmvertoning aan. In deze film waren beelden te zien van de beroemde lanciageschiedenis van Toon & Rietje van Beusekom. Een film met unieke racebeelden van Toon's Lancia Rallyverleden en, nog indrukwekkender, de India reis met de oranje Fulvia 1600 HF in de jaren '70. Een Fulvia die ook nu, 40 jaar later, weer gewoon bij het evenement aanwezig was! Alle aanwezigen en met name Edsge Jan waren zeer onder de indruk van de beelden.

Na het diner werd in de bar uitgebreid nagepraat over de belevenissen van de dag.

Zondag 28 april startte na het ontbijt de rit door het Rijk van Nijmegen met een bezoek aan het Nationaal Bevrijdingsmuseum 1944-1945. Ongelofelijk wat men destijds alllemaal bijv. ook door de lucht heeft moeten vervoeren met zweegvliegtuigen om tot de uiteiendelijke bevrijding te kunnen komen. Zeer indrukwekkend - ook dat is niet te vergeten geschiedenis !

De uiterst geslaagde Cento Miglia werd afgesloten met een lunch bij The Old Inn te Ottersum. Dank aan de organisatoren, Marcel en Ruud Theloesen, Radboud en Pepijn Lubbers!

bijHertogJan

 

 

LCNTwitter LCNYouTube LCNFaceBook

Legetøj og BørnetøjTurtle