Najaarsrit 2013

NajaarsRit2013Op zaterdag 26 oktober in het laatste weekend van de Najaarsvakantie, konden we nog een keer lekker toeren met de Lancia's.

Patrick van den Berg en Willem Posthumus Meyjes hadden een prachtige dag samengesteld en bij medelid "Gerrit" het mooiste najaarsweer van 2013 geregeld. De opkomst van bijna 60 équipes (120 personen, normaliter waren dat in de afgelopen jaren 70 tot 80 personen!!!) was een prachtig resultaat van hun inspanning!

Vanaf 10:00 uur werden we ontvangen op de startlocatie. Dit keer konden we in de Brabantse gastvrijheid van LCN lid Gérard van Delft bij zijn bedrijf Collector Cars Hank in Nieuwendijk de dag starten. Met koffie en een plak cake in de hand konden we alles van hem horen over zijn ruim 25 jaar evaring met restauraties, schadeherstel en spuitwerk voor klassiekers. Gérard had zelfs voor alle equipes een mooie fles wijn als herinnering aan deze geweldige startplaats!

De rit startte vanaf 11:00 en bracht ons in een paar kilometer vanaf Nieuwendijk naar Werkendam. Hier waren we welkom in het Biesbosch Museum waar we wat konden opsteken van de geschiedenis van de Biesbos en de hedendaagse natuuraspecten. Daarna konden we natuur van de Biesbos ervaren tijdens een rondvaart van 1¼ uur in een fluisterboot (jaja ook hier electrische aandrijving) door de spannende kreekjes en mooie binnenwateren.

Na deze excursie was het een heel kort stukje rijden naar het lunchadres de Brabantse Biesbosch te Werkendam waar een heerlijke Brabantse koffietafel voor ons klaar stond. Tijdens de lunch konden we gezellig bijpraten en gezellig kennis maken met een aantal nieuwe clubgenoten.Pont naar Kop van t Land

Na de lunch begon het langere rijgedeelte van de Najaarsrit. We bezorgden de pont naar Kop van 't Land een paar overvolle overvaarten. Vonden ze ook mooi, allemaal Lancia's. In Zuid-Holland ging de route verder over het Eiland van Dordreche en de stad Dordrecht. Gelukkig konden een paar clubleden aanhaken achter Patrick die dit deel van de route had uitgezet, dus dat werd een relaxed rijtje Lancia's. Daarna ging de rit oostwaards, door de Alblasserwaard en de Vijfherenlanden, over de Lek dijk naar de finish in Vianen.

In Hotel Vianen konden we fijn napraten over de Najaarsrit onder het genot van een drankje en wat hapjes in de pianobar.

Een geweldige rit. En zoals voorzitter Frans van Hofwegen al zei: veel dank aan Patrick en Willem voor de organisatie, Gérard voor de Brabantse gastvrijheid en Gerrit voor het mooie herfstweer.

LCNTwitter LCNYouTube LCNFaceBook

Legetøj og BørnetøjTurtle