Fulvia 50 jaar weekend

Foto's: Mat Leers & Arian van Beusekom | Tekst: Hans Schoonbeek

Dit jaar was het 50 jaar sinds de introductie van de Fulvia en de Fulvia bezitters wilden dit natuurlijk graag uitbundig vieren. Het werd dan ook een weekend evenement, waarbij natuurlijk ook andere Lancia modellen van de club welkom waren. Op zaterdag 8 juni was de start vanuit Gasterij Zondag in Garderen. Zomaar starten? Nou, na eerst van een heerlijk lunchbuffet te hebben genoten.

De rit voerde daarna via prachtige wegen over de Veluwe. Diverse stukken van de route waren onverhard, zodat de Fulvia's hun rallye-roots nog even konden tonen! Zo werden de equipes door bossen en langs de uitgestrekste heidevelden geleid. In restaurant Hoog-Soeren werd de deelnemers een verversing aangeboden alvorens aan het laatste deel van de route te beginnen.

Finish was aan het einde van de middag bij hotel De Hotel De Mallejan in Vierhouten. Na een welkomstcocktail en amuse (aangeboden door het hotel) volgde een uitgebreid diner. Chef-kok Bart van Lierop en zijn keukenbrigade hadden een heerlijk driegangenmenu samengesteld. Na het diner was er ruim tijd voor een drankje in de kelderbar onder het genot van vele Fulvia foto’s en filmpjes voordat ieder zich overgaf aan de welverdiende nachtrust in het hotel of naar huis terugkeerde

Op de zondag kon na het ontbijt gestart worden met een rit over de Veluwe en door het Gooi. De route voerde weer langs een gevarieerd landschap, een mooi zandpad en zelfs een voormalige zeebodem naar de koffie en gebak in het kersrverse (sinds 1 juni open) Grand Café de Kooi.

Via Bunschoten-Spakenburg en de Lage Vuursche werden we tenslotte naar de finish van het evenement op het vliegveld Hilversum geleid. Daar stond alweer een heerlijk lunchbuffet op ons te wachten.

In totaal deden 43 equipes mee aan het evenement, dus we kunnen wel zeggen dat de Fulvia's 50e verjaardag uitgebreid gevierd is!

Dank aan Joop & José voor de prachtige en perfect beschreven route! En de aankondiging van de snelheidscamera's hebben een zekere dame in een Flaminia gered! Dank aan Willem Posthumus Meyjes voor het goede idee de verjaardag van de Fulvia niet zomaar te laten passeren en er zo'n mooi evenement van te maken.

Fulvia 50 finish door aviacamera

Luchtfoto bij Vliegveld Hilversum: AviaCamera

LCNTwitter LCNYouTube LCNFaceBook

Legetøj og BørnetøjTurtle