Technodag 2013 | Italauto

Tekst & foto's: Arian van Beusekom

De eerste technoDag van 2013 was bij ItalAuto in Achterveld.

Na een voorwoord door de huidige eigenaar van Italauto, Pieter Pfeiffer, volgde een zeer gepassioneerd verhaal van de voormalige eigenaar, Kees van Stokkum. Over zijn eerste kennismaking met Lancia, over een zekere Flavia Sport op Zandvoort, bereden door Toon van Beusekom met helm op en stropdas om in die tijd en tenslotte over de geschiedenis van " Lancia en de Formule 1 ".

Met name besteedde hij aandacht aan de periode 1950 - 1958. Een zeer boeiend verhaal over hoe het toen er aan toe ging, de komst van Lancia in de F1, de geboekte resultaten en hoe het volledig verkeerd afliep met een nieuw ontwikkelde Lancia formulewagen waarbij tijdens de eerste race in Argentinië 3 van 5 Lancia's met technische problemen uitvielen en vervolgens in Europa (in Monaco) een Lancia door vermoedelijk dezelfde technische problemen de Middellandse zee indook.

Na de presentaties werd in de testruimte een Aureliamotor gestart en al draaiend gedemonstreerd. Buiten werd ook nog uitleg gegeven over het afstellen van bijvoorbeeld een oude Maserati en zo ook op de rollentestbank gedemonstreerd.

De meeting werd op zijn italiaans afgesloten met een italiaans bubbeldrankje met bordje pasta.

Het was in ieder geval een zeer geslaagde bijeenkomst!

LCNTwitter LCNYouTube LCNFaceBook

Legetøj og BørnetøjTurtle