Zomerontmoeting Doornse Gat 2014

Tekst Marcel IJsseling | Foto's Marcel IJsseling

Op zaterdag 16 augustus vond de Zomerontmoeting van de LCN plaats. Op een nieuwe lokatie, het "Doornse Gat", op de Utrechtse Heuvelrug. Noodgedwongen, want de jaarlijkse ontmoeting, vanouds bekend onder de naam Renkemadag, kon niet meer gehouden worden op koninklijk landgoed De Horsten in Wassenaar.

Bijna vijftig Lancia's, van Augusta tot Delta serie 3 en heel veel wat in de periode tussen die twee modellen het levenslicht zag, was
vertegenwoordigd op de oude zandafgraving tussen de bossen. Vele aanwezigen vonden de rode Appia GTE Zagato van Bart Smith toch wel Best of Show.

Een aantal clubleden had -geheel in de traditie van de Zomerontmoeting- een kleedje uitgerold om daarop onderdelen aan te bieden. Ondanks een wat karig aanbod van een krukas, een antieke krik en een set Beta-wielen, was er met onder meer Lancia-horloges, folders en boeken toch genoeg aanbod voor de liefhebbers.

De clubstand werd dit keer bemand door bestuurslid Marc Rijnders, die de clubleden voorzag van koffie, tiramisu en prosecco. Ondanks dat sommigen de intieme sfeer van landgoed De Horsten misten, keerde na afloop toch iedereen tevreden huiswaarts.

LCNTwitter LCNYouTube LCNFaceBook

Legetøj og BørnetøjTurtle