Thema Registerdag 2014

Tekst & foto's: Paul van Beukering & Maarten-Jan Evers

Op zondag 25 mei was onze jaarlijkse Thema Registerdag gepland. Dit jaar zat alles mee! Het weer was buitengewoon goed, het aantal deelnemers overtrof de verwachtingen, de uitgezette route viel erg in de smaak en de verkiezing van mooiste Thema 2014 bleek een zeer terechte winnaar op te leveren.

2014 Thema Registerdag

Vanaf 12:30 werden de deelnemers aan de meeting verwacht nabij restaurant de Agnietenberg in Zwolle. Aan de hand van wegbewijzering werden de deelnemers naar een privé parkeerplaats aan de Agnietenplas geleid. Al snel bleek dat de verhalen en gesprekken de deelnemers dermate bezig hielden dat ze echt naar het restaurant gestuurd moesten worden om daar koffie met gebak te nuttigen. Er was een mooie tafel op het terras gereserveerd waar de consumpties erg bevielen. Omdat de route wel 2 uur zou duren hebben we de deelnemers aangespoord om toch voor 2 uur te vertrekken.

Zoals gebruikelijk reden er een aantal groepjes auto’s achter elkaar aan om de route te puzzelen die vanuit google maps plaatjes in het routeboek stond. De route leidde langs de mooiste wegen van Zwolle naar Dalfsen, Ommen, Dalfsen en tenslotte tot het eindpunt; de Koperen Hoogte. Er zaten heel wat zandwegen in de route maar ook uitkijkjes over mooie kastelen. Een paar deelnemers raakten het spoor al vrij snel bijster en zijn toen direct doorgereden naar het eindpunt. De andere helft heeft met veel genoegen de mooie route gereden. Het is een echte aanrader, u kunt de route bevragen bij Maarten-Jan, hij zal u dan een exemplaar toesturen zodat u zelf de mooiste plekjes rondom Zwolle kunt bezoeken.

Gedurende de dag konden de deelnemers hun favoriete Thema kiezen in het kader van de verkiezing van de mooiste Thema van 2014. Tot ons genoegen zien we ook dit jaar de kwaliteit van de auto’s zichtbaar toenemen. Er zijn inmiddels al volledig gerestaureerde exemplaren aanwezig! De echte liefhebberij heeft duidelijk de kop opgestoken in Thema minnend Nederland. Toen de stemmen geteld waren bleek een deelnemer zoveel stemmen te hebben gekregen dat hij onbetwist met de eer en de beker aan de haal kon gaan. De Thema Turbo van Mark Mooij (NV-62-JN) die geheel gerestaureerd en in volledige nieuwstaat op de meeting verscheen, was de terechte winnaar. De aanmoedigingsprijs ging vergezeld van een auto verzorgingspakket en viel in handen van Leo Arendse die met zijn Thema V6 LX ook hoge ogen gooide. Het veld van 14 deelnemende Thema’s en nog 7 andere typen Lancia’s en een Alfa bleef nog lang napraten op het terras aan het water.

 

Een mooie dag. Graag tot volgend jaar!

 

              

LCNTwitter LCNYouTube LCNFaceBook

Legetøj og BørnetøjTurtle