Najaarsrit 2014

Najaarsrit

NajaarsritStartOp 25 oktober konden we nog even genieten van de herfstsferen van 't Gooi tijdens de door Willem Posthumus Meyjes georganiseerde Najaarsrit. Maar liefst 59 equipes kwamen aan de start, waarmee de bijzonder grote opkomst van vorig jaar geëvenaard werd. De Herfstrit mag als bijzonder populair bestempeld worden.

 

 

Bij Lancia dealer Vireo in Bussum verzamelden zich Lancia modellen van 1938, 1955, de jaren 60, 70, 80 en 90 tot en met de modellen van deze eeuw. Zoals Willem bij zijn intro zei: zo veel Lancia liefhebbers zal een Lancia dealer niet vaak meer meemaken!

Met de routebeschrijving en een goodies bag van Meguiar's werden we na de koffie op pad gestuurd.

Het ochtend deel van de rit voerde ons door de herfstkleuren van de Gooise bossen naar de lunch in de Haven van Huizen. Onderweg was het opletten om de punten te herkennen van de foto puzzel om kans te maken op een prijs. De gesprekken bij de lunch stelden ons gerust, de meeste equipes hadden maar 2 van de 5 foto's geïdentificeerd. Een kop mosterdsoep, een kroket en diverse broodjes, gaven weer kracht voor het tweede deel van de rit.

NajaarsritOnderwegDe middagrit voor ons door de vesting van Naarden, Muiderberg naar mooie plekjes langs de Vecht. De smalle wegen maakten helaas de nodige Lancia files door de opstoppingen om tegenliggers en fietsers te (laten) passeren. Een spaarzaam gemiddelde van 30km/u was dan ook geen uitzondering! We kregen enige verwarring tijdens het passeren van Vreeland, waar de rit ging eindigen, maar we hadden nog lang niet de aangegeven kilometers afgelegd...

NajaarsritFinishEen rondje om de Loosdrechtse plassen bleek de middagrit te gaan completeren en voerde ons uiteindelijk naar Landgoed Groot Kantwijk in Vreeland, waar het Healey Museum de deuren voor ons open had staan. Daar werden we ontvangen met een drankje en een uitgebreide uitleg over de uiterst bijzondere collectie Healey modellen die hier verzameld zijn.

Willem reikte tenslotte de prijzen uit aan degenen die het beste opgelet hadden onderweg en de meeste objecten van de fotopuzzel hadden gespot!

Onderweg zijn we door fotograaf Dick Groen vastgelegd en je kan online zijn foto's bestellen.

Een prachtig programma voor de najaarsrit, dus, waar we Willem weer hartelijk voor danken.

NajaarsritEinde

 

LCNTwitter LCNYouTube LCNFaceBook

Legetøj og BørnetøjTurtle