Praatavond voorjaar 2014

Praatavond bij Ted en Marianne CompasTekst en foto's: Willem Posthumus Meyjes

De eerste praatavond, na jaren lange afwezigheid, werd vorig jaar op 21 november in Bunschoten gehouden. Dinsdag 4 februari vond alweer de tweede praatavond in deze reeks plaats.

Iedere Lancia liefhebber was dit keer van harte welkom bij Auto Europa Italie te Hem (Nh.). Ons aller Ted en Marianne Compas waren onze gastheer en -vrouw. Met ruim 20 deelnemers was er sprake van een zeer goede opkomst. Belangstelling voor de technische presentatie was hier zeker de oorzaak van.

Lancia praatavond 4 februari j.l. in Hem (Nh)Tijdens deze avond heeft de heer Coos Stoop van Forté een presentatie gegeven. Forté is o.a. leverancier van middelen, die (wat oudere) motoren en brandstofsystemen een geheel nieuw leven kunnen inblazen. Met als positief effect een schonere motor, een soepeler loop, een lager brandstofverbruik en schonere uitlaatgassen. Het levende bewijs, dat dit bij het huidige verkeer in ons land hoognodig is, bleek wel bij een Mercedes Benz 2.7 CDI, die bij Auto Europa Italie terecht was gekomen. Een volledig dicht geslibd EGR- en inlaatsysteem. Bij gebruik van een van de Forté middelen was dit niet voorgekomen. Ook voor koelsystemen en airco's zijn er Forté toevoegingen, die reparaties kunnen voorkomen.

Genoeg onderdelen in Hem!Tijdens de rondgang door het bedrijf van Ted Compas viel ook de grote hoeveelheid (gebruikte) motoren en versnellingsbakken op. Mocht je als Lancia rijder nog eens om een gebruikte motor, versnellingsbak of wielophangings onderdelen verlegen zitten, dan kan je in hem terecht.

LCNTwitter LCNYouTube LCNFaceBook

Legetøj og BørnetøjTurtle