Viva Italia! Assen 2014

Tekst: met dank aan Marcel Theloesen | Foto's: Arian van Beusekom

2014 Viva Italia!

Pinksterzondag 8 juni was er weer het Viva Italia! evenement op het TT circuit van Assen. Ondanks de matige weersverwachting, waren er weer vele duizenden bezoekers. De opkomst van 40 equipes met Lancia's van een mooie variatie in modeltypen was gezellig en gaf het publiek een mooi beeld van zowel Lancia als onze vereniging. Er zijn dan ook weer de nodige nieuwe leden verwelkomd.

Wijs geworden door de nattigheid vorig jaar, had LCN bij de organisatie een pagodetent geregeld, die tijdens korte regenval uiterst nuttig bleek. Op onze clubstand werden bovendien goede zaken gedaan met de paraplu-verkoop.

De organisatie van Viva Italia Assen heeft deze pinksterzondag tevens gebruikt om een combi te maken met een Superzondag-evenement. Hierdoor is het Italia-gehalte van dit evenement aardig onder druk komen staan. Vele honderden auto's van vooral Duitse en ook Engelse makelij bevolkten daardoor de Paddock. "Niet prettig in onze ogen" is op zijn minst een eufemisme te noemen. Daarnaast dient opgemerkt te worden dat de omvang van het aantal deelnemers met Italiaanse lifestyle-producten zich beperkte tot een handvol.

2014VivaItalia2Onze clubcatering daarentegen liet niets te wensen over! Dit keer met dank aan Dina en Johan van Maaren!! Alles terug beschouwend

konden LCN-leden van een gezellige samenkomst genieten, maar ook van de vandaag aanwezige Italiaanse bolides.

LCNTwitter LCNYouTube LCNFaceBook

Legetøj og BørnetøjTurtle