Nieuwjaarsbijeenkomst 2015

 NwJRec0

NwJRec2Ook dit jaar weer een gezellige Nieuwjaarsreceptie, waar we elkaar met een drankje in de hand een voorspoedig 2015 konden wensen en de leuke herinneringen aan de activiteiten van de club in het voorbije jaar op konden halen. Deze zaterdag 10 januari hadden we er een wel heel bijzonder stijlvolle locatie voor: de rond 1880 gebouwde, geheel gerestaureerde Orangerie op Landgoed Groot Warnsborn.

Onze voorzitter Frans van Hofwegen keek terug op een met vele clubevenementen gevuld 2014. Met name het Voorjaarsweekend had een grote opkomst en werd bijzonder gewaardeerd.

NwJRec1Ook dit jaar werd de Jaarbeker uitgereikt door Martin Poort. Hij vertrouwde ons toe dat hij een paar keer gedurende 2014 was benaderd door leden die graag de beker eens wilden ontvangen en daarbij zelfs een omkoping niet schuwden. Maar, zo legde hij uit, de toekenning wordt nog steeds door het bestuur gedaan. En van de omkoopsom gaat hij da'lijk lekker dineren...

Het Bestuur meende dat Jan Huner degene was die voor zijn verdiensten in het zonnetje gezet moest worden. Jan was verrast en blij met deze blijk van waardering en zal de trofee een mooie plek geven.

Martin had bovendien nog een extraatje. Hij stelt de bokaal, die in 2010 tijdelijk gebruikt werd omdat de officiële een revisie onderging, beschikbaar voor de mooiste Lancia binnen de club van het afgelopen jaar. Voor Martin was dat in 2014 de speciaal geprepareerde Fulvia Sport van Koos van der Linden. Helaas was Koos er niet, maar de bokaal voor de Mooiste van het Jaar staat voor hem klaar!

NwJRec3Traditiegetrouw gaf Wim Oude Weernink een doorkijkje op het nieuwe Lancia jaar en de nabije toekomst. Geen nieuwe modellen dit jaar en wellicht dat als in 2018 de huidige Ypsilon niet meer geproduceerd wordt, er ook geen nieuw Lancia's meer gemaakt gaan worden. Zijn persoonlijke inschatting is dat de naam Lancia wellicht gebruikt gaat worden om luxe varianten van FIAT modellen te sieren. Maar zekerheid is er niet, bronnen zijn zwijgzaam of tegenstrijdig.

Hij concludeert dat het aanzienlijk beter gaat met de liefhebbers van Lancia dan met Lancia zelf. Voor de klassieke Lancia modellen is inmiddels een zeer grote belangstelling wereldwijd, vergelijkbaar met Ferrari en Masarati modellen. Sommige modellen ontstijgen zo de hobbyïst, zoals de Aurelia Spyder waarvoor zomaar $1.000.000 wordt neergeteld. Het wordt dan ook tijd om moderne klassiekers, zoals de Kappa Coupé en de Lybra te gaan koesteren en voor de volgende generatie te bewaren. 

Voor degenenen die dat wensten was er na afloop van de receptie nog een uitgebreid, smaakvol Mediterraans diner om van te genieten.

LCNTwitter LCNYouTube LCNFaceBook

Legetøj og BørnetøjTurtle