Najaarsrit 2015

Herfstrit1

Herfstrit3Ook dit jaar had Willem weer een prachtige rit uitgezet en het Achterhoekse land werkte wel heel erg mee met de najaarskleuren. Met een bijzonder gezellige start in de voor sommige navigatiesystemen onvindbare Pannenkoek-bakkerij "Reuvershoeve", konden we meteen al even gezellig bijpraten. Er waren dit keer zelfs 52 equipes aan de start, de waardering voor de Najaarsrit is er zeker! Iedereen werd voorzien van een Meguiars tas met de routebeschrijving, het gevreesde puzzelformulier, een prachtig rally-schild en zelfs enkele kadootjes van poetsexpert Meguiar's.

Herfstrit2Na een korte toelichting op de hoogtepunten van de dag, stuurde Willem ons op pad voor een kris-kras route door het IJsselland onder Zutphen en dan oostwaarts de Achterhoek in richting het lunchpunt. Onderweg moesten we ons best doen om -naast de route en het overig verkeer- op de puzzel elementen te letten. Gewoon genieten van het landschap was natuurlijk ook een goed idee in deze mooie omgeving...

Na zo'n 80 km kwamen de equipes speurend aan op de tussen-de-middag-stop. Daar had Jan Huner nog een verrassing voor ons geregeld: er waren een prachtige Aurelia Coupé en een Flaminia Sport te bewonderen van enkele leden die in de buurt waren. Het uitgebreide lunchbuffet vulde ons weer met de energie die we voor de middagrit nodig hadden.

Herfstrit4De route leidde ons verder oostwaarts, tot bijna de grens met Duitsland, door de mooiste plekjes van de Achterhoek. En voor een enkel zandpad is dan geen Lancia bang. Het voor het Vestingstadweekend (Slag om Grolle) afgesloten centrum van Groenloo was lastiger... temeer omdat we daarmee essentiële stukjes van de fotopuzzel misten.

Na een 40km bereikten we Borculo, waar Willem een bezoek aan het Brandweermuseum voor ons geregeld had. Een prachtige collectie van Brandweerauto's van over de hele wereld is door de liefhebbende vrijwilligers bijeengebracht. En uit de enthousiaste verhalen bleek ook dat er veel aandacht wordt besteed aan het onderhoud van deze juweeltjes. Zeer de omweg waard!

Als je goed speurde kon je zelfs de Lancia brandweerwagen vinden: een Luisa uit de vroege jaren '60... maar wel een miniatuurtje helaas.

Herfstrit5Een kleine expositie liet bovendien gevolgen van de cycloon van Borculo  van 1925 zien.

Net buiten het dorp was de finish al bij boerderij-museum de Lebbenbrugge. Ook dit museum konden we -nog net voor de sluitingstijd- bezoeken en zien hoe het boerenleven in die tijd geweest moet zijn. In de schuur stonden de drankjes staan voor ons klaar om weer op te warmen. Willem reikte de prijzen voor de beste puzzelaars uit en zij konden met een boekje over de historie van de Lebbenbrugge naar huis.

Een lange dag, maar Willem heeft ons weer op een bijzonder evenement getrakteerd!

Meer foto's op:

 

LCNTwitter LCNYouTube LCNFaceBook

Legetøj og BørnetøjTurtle