9e Traditionele Delta Pannenkoekmeeting

   
   

DeltaPannekoek2

Op DeltaPannekoek3Zondag 11 september was het al weer de 9e Traditionele Delta Pannenkoekmeeting. Ook deze 9e editie mag weer als een geslaagd Delta evenement worden, gezien op een inmiddels vertrouwd decor op het ‘Deltagreen‘ van de Stapelbakker op het Landgoed Mariënwaerdt te Beesd.

 

Ondanks een droge weersvoorspelling was er enige tijd in de ochtend toch nog sprake van een lichte miezerregen. Maar hoe meer Delta’s arriveerden hoe droger het werd (!) en uiteindelijk stonden wij met zijn allen toch rond 11.30 uur weer in het vertrouwde zonnetje.

De Delta’s waren opnieuw weer met een grote diversiteit aan modellen en typen aanwezig.

Nadat een ieder eerst de Delta’s had beoordeeld -ja ja vrijwel alle motorkappen gingen omhoog en ja ook bij de Delta3 Liefhebbers- was het rond 12.00 uur tijd voor de gezamenlijke pannenkoek op het buitenterras.

DeltaPannekoek1

Rond 13.30 uur werd aangevangen met een route door de Tielerwaarden. Hierbij was een parkeerstop gepland op een parkeerplaats vrijwel letterlijk in de Waal bij Varik. Hier konden door de eventuele dorstigen onder ons een flesje water met wat bijpassend lekkernij uit de kofferbak van een HF Integrale worden genuttigd met daarbij een blik op de Delta’s waarlangs grote container binnenvaartschepen voorbij voeren. Zelfs de koeien ontbraken niet. Over een mooi decor dus geen klagen. Rond 15.30 uur waren wij weer terug bij het Deltagreen van de Stapelbakker. Aldaar werden op ludieke wijze de klassewinnaars letterlijk in het zonnetje gezet.

DeltaPannekoek4De mooiste Delta van de dag bleek te zijn de Delta EVO “Final Edition” met verreweg de hoogste score van de dag. Bij afwezigheid van deelnemers tijdens het middagdeel en dus ook bij de prijsuitreiking gingen de beschikbaar gestelde prijzen naar de eerstvolgende aanwezigen die nog wel aanwezig waren. Met een sterretje * in de uitslagenlijst is te zien wie uiteindelijk met de dagwinst naar huis ging.

Al met al : Het was weer een GEWELDIGE DELTADAG.

Uitslagen mooiste Delta van de dag

Delta 1e serie
1). 153 punten Bert de Wit (HF4WD)
2). 145 punten Robin Nieboer *
3). 135 punten Marco Baaijen

Delta HF Integrale 8V/16V
1). 199 punten Joeri Pronk *
2). 178 punten Bart van Beeck
3). 153 punten Robert Saalmink
4). 152 punten Kevin Kersemans

EVO
1). 240 punten Pascal Hein
2). 202 punten Remco Zomer
3). 197 punten Jacco vd Klei *
4). 181 punten Fred Beentjes

Nuova Delta
1). 107 punten Arian van Beusekom
2). 92 punten Jean Paul Stuurman *
3). 57 punten Yuri van leeuwen
57 punten Peter Bauer

Delta 3
1). 91 punten Jolanda Noordermeer *
2). 78 punten Jan Huner
3). 77 punten Patrick Hink
4). 76 Michel van de Koogh

Winnaar van de dag was Pascal Hein met de Final Edition met maar liefst 240 punten.

Meer Foto's

 
Nu op naar volgend jaar : onze 1e Lustrum-meeting : de 10e Traditionele Delta Pannenkoekmeting ! Deze zal plaatsvinden in het weekend van 2 en 3 september 2017. Vanwege het 1e Lustrum zal dit Delta-evenement wat uitgebreider (incl. zaterdag en overnachting) worden gevierd.
Noteer deze data alvast in uw agenda. Nadere informatie volgt. Er zal de mogelijkheid worden geboden facultatief in te schrijven (zaterdag / zondag / beide dagen en wel/geen overnachting). En wie alleen op de zondag kan, de zondag zal het vertrouwde 10 jaren concept zijn !

LCNTwitter LCNYouTube LCNFaceBook

Legetøj og BørnetøjTurtle