FFF Dag 2016

FFFdag0

Na het op 30 maart jl. behalen van het WFT-diploma en een periode van extra hulp- en zorgverlening bij mijn ouders kriebelde het bij mij om als gedachtenverzetter weer eens iets aparts te organiseren.

Zoals de meesten van jullie bekend, ben ik naast de Lancia Delta en Ypsilon ook een enorm liefhebber van de Lancia Fulvia. Het leek mij dan ook leuk om in een vrij korte periode onverwacht weer eens, jawel, een FFF registermeting te organiseren. In het verleden zijn er een aantal zeer fraaie FFF metings geweest waar menigeen met graagte op terugkijkt. Foto’s uit die periode zeggen voldoende zoals op vliegveld Soesterberg, Slot Loevestein, Dakota Schiphol of het Spoorwegmuseum om maar eens wat te noemen.

Daarom heb ik na vele jaren van FFF rust de handschoen opgepakt en een FFF bijeenkomst uitgedacht. Tijdens het animo peilen waren er al diverse reacties van “ ik ben erbij “ ! Ahfin, vervolgens daad bij woord gevoegd en nu ik ook hier op terug kijk met succes.

Als uitgangspunt heb ik het draaiboek gebruikt van de jaarlijkse Delta registerdagen. Zo werd de Deltaregisterdag van 2015 omgetoverd tot de FFF registerdag van 2016. Hoewel de weersvoorspellingen niets veel goed aangaven – in het zuiden van het land code geel en oranje of te wel veel regen met hagel en onweer, begon de dag verassend mooi. Met een onbewolkte lucht werden de Lanciavlaggen opgehangen en nu het “ FFF – Green “ ingedeeld.

Voor wij er erg in hadden stonden er al zo’n 10 à 12 Fulvia Coupe’s naast elkaar, uiteindelijk ook 7 Flavia’s en (helaas) maar 3 Flaminia’s. Daarnaast waren er diverse andere clubleden met hun Lancia naar Beesd gekomen. Bij een aantal Beta liefhebbers kwam zelfs de vraag van : wanneer komt er een Beta Pannenkoekmeting?

Ahfin, zoals gebruikelijk jureren wij in de ochtend elkaars automobielen. Ook de FFF’ers en de overige aanwezigen liepen driftig met de keuringsformulieren rond. Dus alle motorkappen gingen open. Tsja en dat is voor velen dan ook weer een lust voor het oog.

In plaats van na de rit was de ‘gezamenlijk’ pannenkoek nu gepland van 12.00 en 13.30 uur. In de loop van de ochtend begonnen de eerste wolken zich te laten zien en rond 12.23 uur gingen wij met zijn allen in een hurry-up van het buitenterras naar de deel binnen want Pluvius liet zich nu voor het eerst in al die jaren tijdens het middaguur gelden. De pannenkoek smaakte er niet minder om.

FFFdag1

FFFdag3Om 13.40 uur werd aangevangen met de nog steeds fraaie route langs de Linge. Zelfs de meeste bermranden waren grotendeels gemaaid voor vanuit de Lancia nog mooiere uitzichten en waterplaatjes.

Na terugkomst was er de gebruikelijke prijsuitreiking, geheel in trent van de Betuwe met Betuwse appels en appelsap. De hoofdprijs was een kistje met 6 diverse soorten appelmixsmaken. Er waren vele klassen dus wij konden vele aanwezigen met een prijs blij maken.

 

 

FFFdag10

FFFdag6Maar de mooiste van de dag was uiteindelijk de blauwe Flavia Vignale Convertible van Dirk en Heidi Schulz met 232 punten. Koos van der Linden had met zijn Fulvia Zagato ook het zelfde punten totaal maar was tijdens het middagdeel afwezig. Dat betekende dat de hoofdprijs dus ook in handen kwam Dirk en Heidi.

 

 

 

 

Al met al, er zijn vele foto’s gemaakt, zie onder andere op:

Gezien het enthousiasme van de aanwezigen zou een FFF-dag volgend jaar toch ook weer op de kalender moeten staan. Of dit dan weer de “Stapelbakker“ locatie wordt daar zal over worden nagedacht.

LCNTwitter LCNYouTube LCNFaceBook

Legetøj og BørnetøjTurtle