Nieuwjaarsreceptie 2016

Verslag & foto's: Wouter Rombach

2016NhJaarBijeen1

Een jaarlijks weerkerend lichtpuntje in donkere maanden is de Nieuwjaarsbijeenkomst van de LCN.

Meer dan honderd leden en hun partners hadden voor de gelegenheid iets feestelijks aangetrokken en probeerden angstvallig hun mooie kleding niet door een scheef gehouden glas wijn, een uit de vingers glippende bitterbal, of een ander gevaar waaraan een receptie je nu eenmaal pleegt bloot te stellen te doen bevlekken.

2016NhJaarBijeen2Het was gezellig druk op zaterdagmiddag 9 januari in het Hilton Hotel Soestduinen. Er was dan ook genoeg te bespreken: het uitwisselen van de beste wensen voor het nieuwe jaar, en het elkaar op de hoogte brengen van de plannen voor 2016. Voorzitter Peter Kleinveld droeg daar in zijn korte toespraak aan bij, door te onthullen welke evenementen er zoal door de club georganiseerd zullen worden dit jaar, zoals – om maar een paar voorbeelden te noemen - de Voorjaarsrit in Friesland, aanwezigheid op de Italiaanse lifestyle-beurs in Haarzuilens, en – in dit jaar waarin het merk Lancia 110 jaar bestaat - een uitgebreide buitenlandreis door Italië in de voetsporen van de roemruchte Mille Miglia-race.

2016NhJaarBijeen3Een volgende spreker was Martin Poort, die maar liefst twee glimmende bekers uitreikte. Als blijk van waardering voor haar vele inspanningen voor de club, in het bijzonder het tijdrovende en precieze werk om de administratie van de deelnemers aan evenementen bij te houden, kreeg Christa Jurkiewicz-Blok de grote bokaal uitgereikt.

 

 

2016NhJaarBijeen4Een maatje kleiner, maar niet minder begerenswaardig, was de trofee die Eltjo Doddema mee naar huis mocht nemen in het kader van de ‘Mooiste van het Jaar’: onder zijn eigen handen, en met inzet van slechts beperkte financiële middelen heeft hij onlangs zijn Lancia Beta tot een voorbeeldig fraai exemplaar getransformeerd.

 

 

 

De traditie getrouw bracht Wim Oude Weernink de aanwezigen op de hoogte van het Lancia-nieuws. Hij kon kort zijn; nieuws is er niet, en komt er ook niet. Of toch wel? Een vers benoemde manager van het FCA-concern blijkt nadrukkelijk het aandachtsgebied ‘Lancia’ in zijn funtieomschrijving vermeld te hebben staan, en dat geeft stof tot speculatie dat de naam Lancia wellicht toch niet voor eens en altijd van de markt verdwijnt. Wellicht wordt het een chique toevoeging aan de modelnamen van toekomstige topmoddellen uit de FCA-stal?

Nieuwjaarsreceptie6

Voor nu was het voor de aanwezigen aanleiding om vrolijk, en enigszins hoopvol, het glas te heffen op de toekomst van het merk en van de club. Na de receptie bleef een ruim vijftigtal Lancisti over om gezamenlijk te dineren, en de onderlinge gezelligheid aan tafel voort te zetten.

LCNTwitter LCNYouTube LCNFaceBook

Legetøj og BørnetøjTurtle