Voorjaarsrit 2017

Voorjaarsri0

Voorjaarsri2Op zondag 7 mei trokken meer dan 50 verschillende Lancia’s naar Nijmegen voor de jaarlijkse voorjaarsrit. De dag startte bij Kien, waar het team van Kien ons gastvrij ontving met koffie en appeltaart. In de showroom konden verschillende Lancia’s en ook de nieuwe Alfa Romeo Stelvio bewonderd worden.

Na de aftrap door Wietse Burger en ChrisJan Lammerts van Kien en het bevestigen van de rallyborden werd gestart met de voorjaarsrit. Het eerste deel liep door het Rijk van Nijmegen en het Land van Maas en Waal. De route ging onder meer langs kasteel Hernen en de vestingstad Batenburg met de kasteelruïne. De kasteelruïne in Batenburg is het restant van wat ooit één van de grootste kastelen van Nederland was. Ook passeerden we het enige nog bewaard gebleven en in bedrijf zijnde stoomgemaal in het rivierengebied.

Met het veer bij Megen werd de Maas overgestoken en liep de route via onder meer de vestingstad Megen en de dijken langs de Maas naar Ravenstein, waarbij het passeren van de Maaspoort in Ravenstein mooie foto’s opleverde. Via de Maashorst ging de route naar Uden, waar een uitgebreide lunch klaarstond met uiteraard een Brabants worstenbroodje.

Voorjaarsri1

Het tweede deel van de rit verliep via Uden naar Mill en Grave. In dit deel zaten enkele onverharde gedeelten, wat diverse fraaie en spectaculaire beelden opleverde. Verder passeerden we onder andere de Peel-Raamstelling, een stelling die eind jaren dertig was aangelegd om bij een mogelijk aanval vijandelijke troepen tegen te houden.

Voorjaarsri4Na de vestingstad Grave staken we via de op het rallybord afgebeelde John S. Thompsonbrug weer de Maas over, om uiteindelijk in Niftrik bij de eindlocatie aan te komen. Onder het genot van een hapje en drankje werden de prijswinnaars van de fotoherkenning bekend gemaakt en werd nog volop nagepraat over de rit en de laatste Lancia nieuwtjes uitgewisseld.

Meer foto's op:

Voorjaarsri5

LCNTwitter LCNYouTube LCNFaceBook

Legetøj og BørnetøjTurtle