Schotlandreis 2018

Schotland1

Na diverse clubreizen naar Duitsland, Frankrijk, Italië was op 14 september de tijd aangebroken om de Noordzee over te steken en Schotland als reisdoel te kiezen! Om precies te zijn, de club bezocht het zuidwestelijk gedeelte van Schotland, de counties Dumfries and Galloway. Een gebied met volop heuvels, bossen, meren, en andere ongerepte natuur om prachtige tochten te rijden over de smalle, vrijwel verlaten landwegen. Een heerlijk dunbevolkt gebied met karakteristieke dorpen, ruïnes, kastelen, uitzichten en tuinen die voor een interessante en aangename onderbreking van de ritten zorgden.

Verblijf was in een voornaam paleis in een uitgestrekt bos... het Cally Palace Hotel met alle comfort van grote, luxueuze kamers en uitstekende maaltijden in onmiskenbaar Schotse stijl, traditie en sfeer.

scotland3

Op zaterdag 15 september voerde een route ons van Newcastle langs de Romeinse Hadrian's Wall naar Schotland en onze uitvalsbasis Cally Palace Hotel in Gatehouse of Fleet. In de dagen erna konden we van verschillende rondritten genieten, in het Galloway Forest Park de westkust, boekenstadje Wigtown, het indrukwekkend over zee uitkijkende 18e- eeuwse Culzean Castle, het aan een Schotse nationale held, de schrijver en dichter Robert Burns gewijde museum in Alloway.

De dinsdag konden we vrij besteden, er waren de nodige suggesties voor bezoeken aan bijvoorbeeld de gecultiveerde natuurpracht van de Threave Gardens in Castle Douglas, het David Coulthard Museum in Twynholm waar auto’s, overalls, en gewonnen prijzen van de uit dit plaatsje afkomstige Formule 1-coureur tastbaar aanwezig zijn en het boeiende bereidingsproces van whisky bij de Bladnoch Distillery in Wigtown.

scotland4

Woensdag en donderdag waren er weer rondritten door mooie natuurgebieden vol schapen en (stuw)meren, de Tweed Valley, Drumlanrig Castle, Traquair House, het stadje Moffat en de zuidelijke kust met de Solway Firth, het oude dorp Kikcudbright, de indrukwekkende ruïnes van Dundrannan Abbey en Sweetheart Abbey en de zeer bezienswaardige middeleeuwse resten van Caerlaverock Castle.

Vrijdagwas het helaas alweer uitchecken maar de mooie rit naar Newcastle upon Tyne maakte het ook weer goed.

Zaterdag 22 september was iedereen weer veilig terug in IJmuiden om het laatste stukje thuisreis te beginnen en terug te kijken op een mooie clubreis 

LCNTwitter LCNYouTube LCNFaceBook

Legetøj og BørnetøjTurtle