Nazomer rit 2018

Najaarsrit1

Najaarsrit2Vanwege het fantastische weer werd dit laatste "rij"-evenement van 2018 al bij de start bij Zeeuw Automotive in Zwijndrecht omgedoopt tot tot Nazomerrit! Met een lekker zonnetje en verse kopjes koffie konden we temidden van alle moois wat FCA ons uit Italië brengt gezellig bijkletsen, horen over onze gastheer, familiebedrijf Zeeuw en eens passen hoe de moderne FCA modellen ons staan.

Voor de langeren onder ons waren er een paar teleurstellingen... de Fiat Spider en de sportievere Alfa's zijn ons echt te klein... Najaarsrit3je moet echt een Italiaanse lengtemaat hebben om daar fijn in te rijden...

Na een welkomstwoord door Patrick en de bedrijfsleider van Zeeuw werden we nog van de laatse aanwijzingen voorzien en konden we op pad, het zonnetje in. En voor velen van ons betekende dat: nog een lekker een laatste keer het dak open!

Omdat dit Patrick's hoekje van Nederland is, was er vanaf bedrijventerrein Bakestein een uiterst verrassende route die ons naar de Waal bracht en via de Brug over de Noord naar de Lek en Kinderdijk.

Najaarsrit4

Najaarsrit5Verderop langs de Lek bracht de pont bij Bergambacht ons naar de overkant voor een slingerend stukje langs de Vlist en de Hollandse IJssel. Een prachtige rit door het Groene Hart met een mooi gevarieerd gezelschap aan Lancia modellen, op naar de lunchstop bij Montfoort!

Voor de lunch was door de organisatie gekozen voor "eens iets anders": dankzij een tip van Marguerite kwamen we terecht bij Zuivelboerderij Doruvael .

Hier werden we ontvangen met een zeer smakelijk lunchpakket met producten van de boerderij. Ook kregen we een rondleiding over dit bijzondere bedrijf (DOor RUilverkaveling VAn ELders) met een uitleg over de bijzondere werkzaamheden (ook zorgboerderij), de liefde voor de koeien en zuivel, de ambachtelijke innovatie om bijzondere kazen te maken (proef de Petit Doruvael en je weet 't) en de samenwerking tussen deze jonge generatie van de familie Vlooswijk.

Najaarsrit6

Veel van de leden konden de verleiding in de boerderijwinkel dan ook niet weerstaan en er ging heel wat kaas de Lancia's in. Kortom... een zeer gewaardeerd intermezzo van de Nazomerrit! Hier kon Lars van Hofwegen ook wat mooie beelden vanuit de lucht maken!

Najaarsrit12

Najaarsrit7In de namiddag ging de rit verder door het groene hart. Er zat nog een speciale uitdaging in... rechtsaf bij de IJsselpoort van Montfoort, het draaibruggetje over Hollandse IJssel op. Geen probleem voor de fulviaatjes, Integrales, Ypjes nee... Maar voor de grote Flaminia's en de Thema die we uit de Chrysler-tak van FCA hebben gekregen, was de draai (tussen alle onstopbare fietsers door) een grote uitdaging! Gelukkig is iedereen er veilig doorheen gekomen. De brug was in ieder geval stevig genoeg, Rijkswaterstaat knapte 'm in 2013 nog op en dit voorjaar was nog een recente inspectie.

 

Najaarsrit8En zo kwamen bovenlangs Utrecht uiteindelijk in de herfstbossen van 't Gooi. De organisatie had namelijk nòg een verrassing... de rit liep in de laatste kilometers langs de plek waar 45 jaar geleden de Lancia Club Nederland werd opgericht, de Roskam.

Helaas konden we daar niet terecht voor de afsluitende drankjes en hapjes, hiervoor eindigde de rit op Landgoed Groot Kievitsdal. Maar op de aanwezigheid van twee van de oprichters van de club, Laddy Jurkiewicz en Dick Boosman werd wel een toost uitgebracht!

Najaarsrit9

Najaarsrit10Een geweldige dag! Veel dank aan Patrick van den Berg, Marcel IJsseling en Bert Burger!!!!

Enne... we waren blij met de goodie bag!

 

Foto's

 

LCN Najaarsrit 2018PiacereItaliano

LCNTwitter LCNYouTube LCNFaceBook

Legetøj og BørnetøjTurtle