FFF Dag 2018

FFFdag00

FFFdag06Op zondag 6 mei vonden vele clubleden met een Flaminia, Flavia of Fulvia de weg naar Kasteel Ruurlo voor een zonnige FFF Dag. Zeven Flaminia's -waaronder zelfs een Supersport-, acht Flavia's, vier 2000's en 24 Fulvia's brachten een stuk Lancia-historie uit de jaren '60 tot leven in de Achterhoek.

Dit jaar was er een enthousiast team van FFF'ers in actie gekomen om een stijlvol evenement te maken. En dat evenement startte daarom bij de Oranjerie van het kasteel, dat tegenwoordig het Museum voor Modern Realisme huisvest. Hier was uitgebreid tijd om bij te praten en elkaars klassiekers te bekijken. 

FFFdag04

FFFdag03Vanaf 12 uur kon aan de hand van een gedetailleerd routebeschrijving een rit door het prachtige coulissenlandschap van de Graafschap gereden worden. Een geweldige Molenroute, die Joop en José wel tot op het laatste moment de nodige hoofdbrekens heeft gekost vanwege alle omleidingen rondom de nieuwe Twenteroute en lokale festiviteiten.

Maar met wat extra aanwijzingen werd het een prachtig eerst deel van rit, met ook een enkele onverharde weg die er voor de Lancia's met rally-DNA dan wel bijhoort.

FFFdag02

FFFdag08Een kleine 33 km brengt de FFFers dan naar restaurant Bi'j de Watermölle voor koffiestopje met molengebak in het zonnetje op een overvol terras.

De gezelligheid (en het overbezette personeel) zorgde ervoor dat velen hier lange tijd blijven hangen, maar eenmaal weer op gang komen we na een 11 km bij de lunch-suggestie Hooge Esch.

De vervolgroute maakte een klein rondje door Duitsland en kwam vlak voor de grens langs bedrijf "ter Huurne", van oudsher bekend van de zgn. Butterfahrten. Onze Oosterburen kochten hier in Nederland vroeger vooral koffie en boter.

 FFFdag10

Tenslotte voerde de route alle Flaminia's, Flavia's en Fulvia's veilig terug naar de Oranjerie van Kasteel Ruurlo, waar met een dorstlesser in de hand even nagenoten kon worden van de prachtige dag, alvorens de dag af te sluiten met een smakelijk diner.
FFFdag11

Een geslaagde dag, de waardering van de deelnemers was erorm, met dank aan het harde werk van FFFers Joop en José, Willem, Henk en Marguerite, aangevuld met enthousiase LCN leden, voor wie deze dag ook een spectakel was!

Foto's

LCNTwitter LCNYouTube LCNFaceBook

Legetøj og BørnetøjTurtle