Squadra Chivasso bezoekt MCC Sport

MCCsport1

Met de recent versoepelde maatregelen zag Arian van Beusekom de kans om, na een lange periode van rust, eindelijk weer eens bij elkaar te komen met het Squadra Chivasso. Heerlijk om elkaar weer te zien. De eerste Delta meeting van het jaar werd zelfs een heel bijzondere! MCC Sport zette de deuren voor ons open, van harte welkom om op deze zaterdag eens te kijken naar een vloot van rally Lancia's en hoe zij een Delta Integrale of EVO vanaf de grond opbouwen tot een professionele rally auto. Reden genoeg om Integrales uit de winterslaap te halen en met veel Delta's naar Veghel te rijden onder een warm zonnetje.

MCCsport3

MCCsport5Daar werden we ontvangen met Brabantse gastvrijheid, koffie en cake en daarna was het genieten van vele prachtige Lancia's in rally uitvoering. Van de Lambda die net deze maand de Mille Miglia heeft voltooid had tot rally-klare Integrales... wat een fantastische collectie!

Ook het team van Deltona Sport was er vandaag met hun prachtige Alitalia Integrale. MCC Sport heeft o.a. hun motor weer in topconditie gebracht.

Het Lancia avontuur begon allemaal een paar jaar geleden... Frank van Ganzewinkel zat al een tijd in de rally, maar had de droom om een 037 Rally op te bouwen. Een project dat uiteindelijk erg groot bleek. 

 

MCCsport4

Ondertussen hadden de mannen van MCC Sport ook al een FIAT Ducato omgetoverd tot Lancia-Martini servicebus. En iemand zei: daar hoort toch een leuke Lancia-Martini Delta bij... zodat er toch eerst een Delta HF Integrale 8V Martini werd gebouwd. Met groot succes, dus er ontstonden al meer Integrale rally projecten. Inmiddels zijn ook een HF Integrale 16V en EVO, beiden ook in de historische Martini kleuren, gereed.

En ondertussen rijden teams ook nog rally's ermee.

Kortom... veel projecten en deadlines en de 037 nog steeds in opbouw...  Het eerste 037 project blijft de echte passie van Frank. Alleen al het subframe aan de achterzijde kostte honderden uren werk... Maar alle onderdelen liggen klaar, interieur, bodyparts, motor, instrumenten, nu nog veel tijd zien te vinden...

 

MCCsport6

Wat een plezier om dit vakmanschap te zien. Beter ook dan ze ooit waren tijdens Lancia's rally jaren 80-90... Dat gaat zeker gelden voor het 2e 037 rally-project van MCC. Met het oog op de komende GroupB klassieker rally's zal de stevigste 037 ooit opgebouwd gaan worden. We zijn benieuwd!!!

De Integrales rijden binnenkort in lokale rally's, ze zullen proberen hier op de website wat kijk-tips te gaan geven.

MCCsport7

Het was een geweldige dag, veel dank voor alle inspanningen van MCC Sport, het was echt super. En dank aan Arian natuurlijk dat hij iedereen weer bij elkaar wist te brengen voor zoveel moois en gezelligheid.

Foto's

 

 

LCNTwitter LCNYouTube LCNFaceBook

Legetøj og BørnetøjTurtle