Sfeerverslag ALV 12 maart 2022

Tekst: Fred Biekart | Foto's: Yvonne Bosman

Cari Lancisti,
Onderweg naar de ALV in het het BOVAGhuis in Bunnik, nog geen Lancia te bekennen. Bij een opkomst van 10% van de leden die over het hele land verspreid zijn ook wel verklaarbaar. Eenmaal bij de parkeerplaats was het heel duidelijk dat we ‘thuiskwamen’, op de parkeerplaats kwam het warme gevoel naar boven: herkenning van de “Cavalleria Lancia”. Een enkeling bleek ‘s ochtends per ongeluk (😉) in de verkeerde auto gestapt, wellicht nog niet uitgeslapen.

De ontvangt in het BOVAGhuis was plezierig, een ruime lichte ruimte met genoeg plaats om te zitten, te lopen en afstand te houden, al reduceerde de afstand snel met het blije gevoel weer met oude bekenden de draad op te pakken.

ALV Raam Lancias

Onder het genot van een uitgebreide, goed verzorgde lunch werd er bijgepraat, plannen gemaakt en ervaringen gedeeld. Om 14:30 startte de Ledenvergadering. Het decor van de zaal was zeer toepasselijk: dichtbij de vier ramen achter in de zaal stonden buiten enkele van “onze” Lancia’s geparkeerd.

Helaas konden twee aftredende bestuursleden, Jaco Staleman en Leo Houx, niet aanwezig zijn. Twee nieuwe bestuursleden stelden zich voor en werden benoemd. Yvonne Bosman (secretaris) behoefde eigenlijk geen introductie, zo actief is zij de laatste jaren al geweest en Fred (algemeen bestuurslid), heeft als “herintreder”, in het kort zijn band met Lancia, met ondersteuning van wat foto’s, uitgelegd.

ALV Overzicht zaal

De evenementenkalender werd getoond, die er weer goed gevuld uitziet. Er werd nog 1 evenement, t.w. 17 juli Italo treffen Westerwald, aan toegevoegd, en de datum van de buitenlandreis genoemd: 25 september t/m 1 oktober, naar Bretagne. Naar de kuststreek met alles in zich, van gezellig tot chic en ruimte voor historie en natuur.

Dankzij het werk van Leo Houx kon de oprichting van het LCN Pre-War Register worden aangekondigd. Het is nu gepland voor 15 mei. Details over de locatie en tijd en volgen nog.

Ook het vieren van het 50-jarig bestaan van de LCN werd besproken. De CMO (Cento Miglia d’Olanda) 2023 zal hierbij een belangrijke rol in spelen.

Kortom een geanimeerde vergadering waaruit de grote betrokkenheid bij de club bleek. Vele onderwerpen kwamen aan de orde: van website tot “designated survivor”. Aan het eind werden de aftredende bestuursleden Jaco Staleman en Leo Houx, bedankt voor hun inzet. Ook Laddy, Patrick (beide kascommissie) en Christa werden bedankt voor hun belangrijke ondersteuning. Voor zover het bijbehorende flesje wijn en bloemen niet in ontvangst konden worden genomen, worden deze hun (naar verwacht per Lancia) gebracht.

Na afloop van de vergadering startte de receptie onder het genot van een glas prosecco.

ALV uitreiking bokaalAls snel werd de oproep gedaan naar het Bruine Café te gaan, nee we hoefden niet de straat over, alles was ‘in huis’. Na een mooie toespraak werd daar de LCN wisselbeker overhandigd aan de veeltalige Marc Rijnders voor zijn ondersteuning van de website, werk dat vaak op de achtergrond plaatsvindt.

De receptie barstte nu in alle hevigheid los. In een geanimeerde sfeer, waarbij van alles de revue passeerde, ook de toekomstplannen van Stellantis met Lancia. We kunnen niet wachten op de nieuwe …..

 

Na zessen eindigde de receptie met een ‘tot gauw’, met uitzicht op een kalender vol evenementen…..Kortom geslaagd!

LCNTwitter LCNYouTube LCNFaceBook

Legetøj og BørnetøjTurtle