Oprichting Pre-War register LCN

Overview1 cmp1s

Op een prachtige zondag met Italiaans weer is op 15 mei op initiatief van Leo Houx en Roeland Heijboer gesteund door de LCN het pre-war register gestart. Dit was tijdens een bijeenkomst op het Kasteel Heeswijk te Heeswijk Dinther, waarbij een veertig tal Lanciisti aanwezig waren.

Leo Houx uitsnede2Na ontvangst met koffie/thee en heerlijk gebak spraken Leo Houx, Roeland Heijboer, Robin Nieboer en Wim Oude Weernink de aanwezigen toe. Leo and Roeland waren blij verrast met de grote opkomst van de pre-war Lancia’s en het enthousiasme van de eigenaren-liefhebbers.

Robin feliciteerde Leo en Roeland en wenste het pre-war register een mooie toekomst toe. Ook hoopte hij dat meer jongeren gepassioneerd zullen raken voor de techniek van Lancia’s door dit soort bijeenkomsten.

Wim bracht de toost uit en memoreerde dat er relatief veel leden uit de begintijd van de LCN aanwezig waren met auto’s die stamden uit een tijd dat Vincenzo Lancia vindingrijke en unieke oplossingen creëerde en samenvoegde tot toonaangevende auto’s. Hij gaf aan dat in onze tijd er gelukkig weer een mooie toekomst in de maak is voor Lancia.

Na de lunch ontvingen deelnemers een speciale uitgave “100 anni di Lancia Lambda” door Joachim Griese die ook voor leden te koop is op clubevenementen.

Voor het kasteel stonden de meeste “pre-wars” opgesteld. Niet alleen van de aanwezige Lancia liefhebbers maar ook van kasteel bezoekers oogsten zij veel belangstelling en lovende woorden.

Omdat uit veiligheidsredenen ruimte vrijgehouden diende te worden voor hulpdiensten week een deel van de prachtige voitures uit naar een afgezet deel van de parkeerplaats naast het kasteel. Zij kregen daardoor minder aandacht dan ze verdienden.

Aprilia ArtenaCmpr1sLater in de middag hoorde je nog een keer het fraaie geluid van de vooroorlogse kanonnen. Het verdween langzaam in de verte tezamen met uitgestoken wuivende handen. Het was een zeer geslaagde bijeenkomst.

Leo zinspeelde al op plannen voor een toekomstig pre-war register evenement. Het vuur van het pre-war register is aangestoken en Leo en Roeland lijken die goed te bewaken.

Meer foto's

LCNTwitter LCNYouTube LCNFaceBook

Legetøj og BørnetøjTurtle