Najaarsrit 2022

Tekst : Wietse Burger | Foto's: Wietse Burger & Hans Schoonbeek

Najaarsrit1

Najaarsrit2Op zondag 23 oktober jl. verzamelden een breed scala aan Lancia’s zich in de provincie Drenthe voor de start van de najaarsrit. Met bewolking, af en toe zon en volop gekleurde bladeren waren het ideale omstandigheden voor een mooie dag.

De deelnemers ontvingen in Paviljoen Nijstad een goedgevulde goodiebag. Naast het rallybord en de routebeschrijving zat deze vol met producten van Remark; waaronder producten van Therme en Vogue. De goodiebag leverde veel blije gezichten op bij de deelnemers.

 

 

 

 

Najaarsrit3

Na de koffie, gebak en briefing ging het eerste deel van de route richting Westerbork, waar de meeste Lancia’s en hun (bij)rijders een tussenstop maakten voor de lunch.

Najaarsrit5
Najaarsrit4Vanaf Westerbork ging de route via een klein gedeelte door de provincie Fryslân richting Frederiksoord. Een gevarieerd deel van de route. Langs het gedeelte door het Nationaal Park Drents-Friese Wold, één van de grootste natuurgebieden van Nederland, waren diverse Lancia’s langs de kant te vinden om foto’s van de passerende Lancia’s en de omgeving te maken.

In Frederiksoord maakten velen een tweede tussenstop om Museum De Proefkolonie te bezoeken. Het museum gaat in op het werk van de Maatschappij van Weldadigheid; een particuliere organisatie die in de eerste helft van de 19e eeuw in het kader van armoedebestrijding diverse koloniën heeft gesticht, waaronder de kolonie in Frederiksoord. Later zijn de koloniën overgenomen door de rijksoverheid. Sinds 2021 staat de kolonie in Frederiksoord, samen met nog drie andere koloniën, op de Werelderfgoedlijst.

Van Frederiksoord gingen de laatste kilometers terug naar Paviljoen Nijstad, waar een borrel op alle aanwezigen stond te wachten.

  

Al met al een mooie, afwisselende rit, waarvoor onze dank aan Christa en Sebastian voor de organisatie.

 

Foto's

LCNTwitter LCNYouTube LCNFaceBook

Legetøj og BørnetøjTurtle