FFF-dag 2022

FFFdag1

FFFdag2

Wat is er mooier dan in een klassieke Lancia arriveren op het Concours d'Élégance dat plaatsvindt op Paleis Soestdijk? Dat had Willem Posthumus Meyjes dan ook bedacht voor augustus 2020. Een mooi aanknopingspunt voor de jaarlijkse FFF-dag. Het duurde echter tot vandaag voordat het concours plaatsvond. Daar stond wel tegenover dat dit jaar de Lancia Flaminia 65 jaar bestaat, iets wat het Concours graag wilde vieren! Voor ons een extra motivatie om met de Flaminia's, omgeven door Flavia's en Fulvia's bijeen te komen.

FFFdag3De FFF-dag van 2022 startte op Vliegveld Hilversum. Een mooie plek met ruimte voor alle 40 Flaminia's, Flavia's en Fulvia's en om elkaar weer te ontmoeten bij een kopje koffie en een gebakje. Willem had een fraaie rit uitgezet door het Gooise landschap, zodat er van het erfgoed ook rijdend genoten kon worden. Via mooie plaatsen als Naarden, Blaricum en Eemnes vonden we uiteindelijk de rij klassiekers die op weg waren naar de Paleistuinen van Soestdijk.

FFFdag4FFFdag5Willem had het bij de organisatie voor elkaar gekregen om een hoekje in het park vrij te houden voor 40 mooie Lancia's. Leuk voor ons en het bleek een groot plezier voor het publiek, die hier kwamen speuren naar die zeldzame auto's die niet deelnamen aan het officiële programma. Zo kwamen wij erachter dat wij misschien wel Flaminia's zomaar herkennen, maar dat het type eigenlijk nergens op de koetsen vermeld staat. We legden de belangstellenden uit dat verschillende carrosserie makers als Pinninfarina, Touring en Zagato de vormgeving en productie deden, waardoor de "model familie" niet 1-2-3 herkenbaar is.

FFFdag6

FFFdag7Na een bewonderend rondje in het park -ja er waren nog meer Lancia's dan die van de club- werd het tijd om te gaan genieten van het evenement.

De zonovergoten dag maakte het zeker een -misschien wat druk- bijzonder feestje. Geweldig om zo rond dat bekende Paleis Soestdijk te kunnen wandelen over paden en gazon.

  

FFFdag8

FFFdag9Van ultra modern tot diep klassiek, er is hier zo veel te zien. Geweldig dat Nederland nog een dergelijk evenement jaarlijks heeft.

Speciaal voor de voor-oorlogse klassiekers was er zelfs een sprint evenement achter in het park. Momentje om de motoren van weleer nog eens te horen grommen.

Om de 65e verjaardag van de Flaminia te vieren, had de organisatie bekend gemaakt dat er een speciaal onderdeel van het concours zou plaatsvinden. Verscheidene Flaminia eigenaren hadden daarop de moeite genomen om hun trots het hele weekend voor het Paleis tentoon te stellen. Het is zo leuk om op deze manier het publiek met deze modellen kennis te laten maken.

FFFdag10

FFFdag11Vol verwachting stonden we dan ook klaar bij de prijsuitreiking om de gelukkige winnaars over het podium te zien gaan.

In de voortuin vonden we verder nog een aantal bijzondere Lancia's (zie de foto's), waaronder een Artena met van Rijswijk carrosserie en de Lambda die ooit van Anthony Fokker was. Die laatste stond eigenlijk klaar voor het erop volgende weekend in Turijn waar 100 jaar Lambda gevierd ging worden... maar dat is een ander verhaal.

Terugkijkend... we vonden het een prachtige dag. Geweldig initiatief van Willem om de FFF-dag te combineren met zo'n bijzonder evenement.

Wie weet komen we hier nog eens terug om de komende verjaardagen van andere Lancia modellen te vieren.

Dank aan FFF-dag organisatoren!!

 

LCNTwitter LCNYouTube LCNFaceBook

Legetøj og BørnetøjTurtle