Viva Italia 2022

VIZ1

VIZ2Het zonovergoten evenement op het Circuit van Zandvoort... aangekondigd als "en natuurlijk zomers weer" door Viva Italia. Zo begon het in ieder geval.

In alle vroegte vulde het hoekje met de Delta's zich al snel, helaas niet met het "geel van de Lancia's" zoals de organisatie in de wervende tekst had staan.

 

Verderop in de ochtend verschenen de klassieke Flaminia, Flavia's en Fulvia's ook en zomaar een Aurelia, zodat er voor de bezoekers vanalles op de clubstand te zien viel.

 

VIZ3

VIZ6Zoals gebruikelijk was er voor de liefhebbers de mogelijkheid om rijden op het vernieuwde circuit te ervaren. De organisatie van Viva Italia had ons helemaal aan het einde van het dag gepland, reden genoeg voor Arian om de organisatie tot een aangepaste planning te motiveren.

Zo konden we gelukig  al in de ochtend met de Lancia's het circuit op. 

 

VIZ4

VIZ5De ochtendsessie gaf Robin de kans eens even lekker een Lamborghini Countach op de hielen te zitten... doe je ook niet elke dag.

Voor de toeschouwers werd het een groot feest, nu iedereen steeds enthousiaster de bochten begon te nemen.

Door de schema-aanpassingen konden vele clubleden zo eens tussen allerlei ander Italiaans schoons rondrijden, een groot succes!  

VIZ7

In de middag was het helaas voorbij met het zomerse weer en trad een blijkbaar vervroegde herfst in, met regen en kou...

VIZ8

VIZ9Hierdoor viel het "lekkerste van Viva Italia" een beetje in het water. Omdat de opstelling plaatsvond voor de hoofdtribune was de tip van de organisatie om een stoeltje op te zoeken voor "de mooiste en meest bijzondere klassiekers, snelheidsmonsters en supercars en hypercars" niet aan dovemansoren. Het was de enige plek waar je nog een beetje droog bleef!

En voor de speurneuzen: ja! er zat ook een prachtige, supersnelle Lancia tussen!

Na de fotosessie ging het veld brullend, maar oh zo voorzichtig het natte circuit nog even rond, zodat niet alleen het oog, maar ook het oor iets te genieten had!

VIZ10

VIZ11In de laatste uurtjes van de dag gingen onze laatste clubhelden en -heldin voor de finale sessie het drijfnatte circuit op en stonden wij toeschouwers hen aan te moedigen terwijl we langzaam door en door koud werden.

Al met al toch een geslaagde dag, niet in de laatste plaats door de gezelligheid in de LCN-pagode, waar de koffie iedereen weer opwarmde en we gezellig bij Yvonne konden schuilen. Ze had door de drukte en de nattigheid tot aan de laatste sessie eigenlijk niet veel meegekregen van het gebeuren buiten, behalve het geluid, maar kon nu toch trots zien hoe dochterlief op het natste moment de rode Montecarlo veilig rond het circuit wist te rijden.

VIZ12

VIZ00Dank aan iedereen die hard aan deze dag heeft meegewerkt om er het succes van te maken!

Ontvangst, eten en drinken, registraties, formaliteiten, stickers, polsbandjes, omboeking van de circuitsessies, oplossen van de parkeerdiscussies, alle clubspullen vervoeren.... allemaal geweldig!

Foto's

https://photos.app.goo.gl/tG8sQ5xyyMKFDTNQ7

LCNTwitter LCNYouTube LCNFaceBook

Legetøj og BørnetøjTurtle