15e Traditionele Betuwse Delta Meeting

BetuwseDelta1

BetuwseDelta3In dit jubileumjaar was het ook de 15e keer dat het Delta register bij elkaar kwam. Tijd voor nòg een feestje!

Arian had weer een geweldig weekendprogramma voor ons gemaakt in het Betuwse land.

Wel een beetje anders dan de afgelopen jaren, omdat de eerdere locatie niet voor ons beschikbaar was, maar gelukkig wel weer in de mooie Betuwe, waar speciaal voor ons de zomer weer volop aangezet was!

 

 

BetuwseDelta2

Op zaterdag 9 september werden we rond het middaguur door Arian ontvangen bij Appelcafé Gruun in Ommeren met een aperitief “EL-Star Prosecco", terwijl de Delta's in de tegenoverliggende boomgaard tussen de nog rijpende appels stonden te blinken. Ook een groepje Poolse jongeren die er voor de appelpluk waren, stonden te smullen van de mooie Lancia's!

In het welkomstwoord keek Arian met ons terug op eerdere edities, een mooie traditie, altijd laagdrempelig en altijd gezellig! Van de Duitse deelnemer kreeg hij zelfs een Delta aandenken als dank voor de mooie bijeenkomsten.

Daarna konden we genieten van een uitgebreide en zeer smakelijke High Tea die Appelcafé Gruun ons serveerde. Vele soorten thee, schalen hartigs, soep, schalen zoets, allemaal heerlijk! Veel deelnemers maakten van de gelegenheid gebruik om de boerenwinkel te bezoeken en wat van de streekproducten mee naar huis te nemen.

Om 15.00 uur was het tijd voor de toerrit, een nieuwe, prachtige Dijkentocht langs de Lek.

BetuwseDelta4

BetuwseDelta5Arian voerde ons het eerste gedeelte aan tot aan de (drone)foto-plek en daarna konden we met onze (gepersonaliseerde!) bolletje-pijltje routebeschrijving zelf de weg vinden naar de finish bij Hotel De Schildkamp in Asperen. Daar arriveerden we door een kleine navigatiefout ietwat aan de vroege kant, maar inmiddels was iedereen door de warme rit ook wel aan een grote verfrissing toe! Zeker de deelnemers in de "hetere" Delta's! Al met al hadden we dus een uurtje extra om bij te kletsen op het terras van de Schildkamp.

 

Rond 19:00 uur konden de beginnen aan het 4 Landen Buffet. We konden de hele avond beschikken over onze eigen “Squadra Chivasso” zaal inclusief bar en groot beeldscherm met beelden van de afgelopen Delta evenementen, dus  er was ruim voldoende gelegenheid tot napraten/naborrelen.

Uiteindelijk werd het dan toch voor een ieder bedtijd... want morgen...

BetuwseDelta7Op zondag 10 september vond de 15e Traditionele Betuwse Lancia Delta Meeting plaats volgens Arian's bekende draaiboek. Dit jaar voor het eerst op de nieuwe locatie, het landgoed van Heerlijkheid Eck en Wiel

Met een bolletje -pijltje route konden de overnachters na een prima ontbijt weer een mooie route rijden, deels langs de mooie Linge.

 

 

BetuwseDelta15

Vanaf 10.00 uur was het ontvangst met koffie en “Koek van de plaat". Op het uitgebreide gazon van het Landgoed konden we onze Delta's weer ruim uitstallen, soort bij soort, zodat er weer een prachtig plaatje ontstond. Daar konden we traditioneel weer elkaars Delta’s jureren om vast te stellen wie per categorie dit keer de mooiste had meegebracht.

BetuwseDelta8

MCC Sport was er bovendien met de bekende Martini-bus en had de demo Maturo Stradale meegenomen om in het zonnetje te bewonderen. Bovendien had Frank van Ganzewinkel een primeur voor ons!!! De recent gereedgekomen 037 Rallye in Martini uitdossing!! Een mega-project dat in het volgende weekend door equipe Juan Carlos Peralta - Victor Pérez Couto beproeft zal worden in de Hellendoorn Rally en daarna naar Mexico verscheept wordt om deel te nemen aan de Carrera Panamercana. Prachtig om te zien, geweldig om te horen. Dank aan Frank en z'n team, geweldig! 

BetuwseDelta9

Rond 11.45 uur sprak Arian het welkomwoord, bedankte iedereen die zijn of haar steentje aan de dag had bijgedragen, natuurlijk met name Ingrid die er natuurlijk ook al weer vele uren aan had bijgedragen! Na een toost met Martini Asti konden we daarna van een gezellige gezamenlijke lunch genieten.

BetuwseDelta10

BetuwseDelta11Natuurlijk ook op deze dag een leuke rit voor alle deelnemers, dit keer door de Tielerwaarden, maar nog altijd volgens Arian's haasje-over methode waar bij iedere afslag een Delta stopt en de weg wijst voor de volgende deelnemers. Altijd zo leuk, zo ziet iedereen minstens een keer de mede-Delta's voorbijrijden. Het tempo zat er lekker in, zodat er ook voor de Integrale rijders wat extra plezier te beleven viel. Met dank aan Martijn dat ik mee mocht rijden in zijn vers gerestaureerde en nu perfect rijdende EVO 2 Dealer Collection!!

 

BetuwseDelta14
15.30 uur was de ludieke prijsuitreiking voor de Mooiste Delta van de dag en kon Arian het weekend afsluiten. Hij was zichtbaar ontroerd bij het zien van al onze blije gezichten (en Delta's ;-) Volgend jaar is het weer hier, op het Landgoed!!

BetuwseDelta12

Duizend keer dank aan Arian... en Ingrid... en Brian natuurlijk voor alweer zo'n fantastische bijeenkomst!! Het was weer geweldig!!

 

Veel foto's op Squadra Chivasso Lancia Delta Liefhebbers | Facebook

LCNTwitter LCNYouTube LCNFaceBook

Legetøj og BørnetøjTurtle