kappa registerdag 2024

kappaRegisterdag1

De eerste Lancia kappa registerdag speelde zich op 1 juni af tussen Zwolle en Emmer-Compascuum.

kappaRegisterdag3Bij de nieuwe Lancia dealer, Broekhuis in Zwolle, verzamelden zich in de ochtend van 1 juni ruim 20 Lancia kappa’s.

Onder het genot van een kopje koffie kon daar de nieuwe Lancia Ypsilon worden bewonderd en worden bijgepraat.

Via een route over binnendoor wegen ging de stoet kappa’s vervolgens richting het domein van Martin Willems in Emmer-Compascuum.

kappaRegisterdag2

kappaRegisterdag4Daar werd de lunch genuttigd in Martin Willems en zijn partner Germa nieuwste activiteit: een heus museum, genaamd De Ramshoek. Die naam heeft het museum te danken aan een van de bekende bochten van het TT circuit bij Assen.

Martin en Germa hebben het op spullen uit grootmoederstijd gebaseerde museum grotendeels in dezelfde nostalgische staat behouden als de vorige eigenaars, maar de naam De Ramshoek is natuurlijk niet voor niets gekozen. In het museum is een uitgebreide collectie motorfietsen te zien, waaronder zeldzame exemplaren met racehistorie. Nieuw in het museum is een oude autogarage met veel nostalgische apparatuur en gereedschappen.

kappaRegisterdag5

kappaRegisterdag7Na de lunch werd gestart met een uitgebreid bezoek aan de bedrijfshallen van Martin Willems op het vlakbij gelegen industrieterrein. Martin heeft in de afgelopen jaren steeds meer hallen op het industrieterrein gevuld met Fiat en Lancia klassiekers – in conditie variërend van een nog nét niet hopeloos project tot concours-staat.

Uiteindelijk doel van Martin blijkt toch het oprichten van een Lancia museum te zijn…

Na bijna al de hallen te hebben bezocht, werd in De Ramshoek onder het genot van een drankje en warme borrelsnack gezellig napraten over deze prachtige kappa registerdag.

kappaRegisterdag6

Meer nieuws

LCNTwitter LCNYouTube LCNFaceBook

Legetøj og BørnetøjTurtle