Leden login

Vraag en aanbod

Nieuwsbrief 30-3-2015

Bericht onleesbaar? Klik hier .

 

Mobiliteitshuis

Kosterijland 15
3981 AJ Bunnik

T (030) 659 53 70
F (030) 657 07 50

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
www.fehac.nl

KvK 40506048
ABN-AMRO 55 02 32 443
ING 3712300
 

 

 

RDW onderzoek naar mogelijkheden voor een aparte voertuigcategorie motor met zijspan

De RDW gaat het kentekenregister motorfietsen opschonen en wil iedere motorfiets gaan registeren als motorfiets zonder zijspan (dat is voertuigcategorie L3e) of motorfiets met zijspan (voertuigcategorie L4e).
Dit zijn de nu de enige twee registratiemogelijkheden en met de derde mogelijkheid: een motor met afneembaar zijspan is vooralsnog geen rekening gehouden. 

De FEHAC Tweewieler Commissie heeft dit bij de RDW aangekaart en het goede nieuws is nu dat de RDW bereid is mee te denken om een oplossing te bieden voor de registratie van de aparte categorie: motoren met afneembaar zijspan.

De oplossing is niet om twee kentekens af te geven. De Europese Unie heeft geüniformeerd wat allemaal in het nationale kentekenregister moet worden vastgelegd over een voertuig. Per land kunnen specifiek voor alleen dat land zaken aan toegevoegd worden: via een zogenoemde Nationale Bijzonderheid. Als de RDW een methode heeft gevonden om een motor met afneembaar zijspan te registreren, zullen we dit melden in een nieuwe Nieuwsbrief. Omdat dit onderzoek nog gaande is adviseert de FEHAC de eigenaren van een motorfiets met afneembaar zijspan nog even te wachten met het aanvragen van een nieuw kenteken.

In een eerdere Nieuwsbrief over dit onderwerp hebben we motorfiets-eigenaren opgeroepen om zich te melden als u over een motorfiets met zo’n afneembaar zijspan beschikt. Daar is al veel op gereageerd, maar we herhalen nogmaals:

heeft u een motorfiets met een afneembaar zijspan: meldt dat via e-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of aan de FEHAC te Bunnik: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Graag met vermelding van kenteken, merk en type van motorfiets en zijspan en of u ook wisselend  gebruik maakt van het zijspan. Hoe meer reacties en hoe meer mensen het betreft: des te groter is het probleem waarmee we de RDW kunnen confronteren.

 

Nieuwsbrief 27-3-2015

Bericht onleesbaar? Klik hier .

 

Mobiliteitshuis

Kosterijland 15
3981 AJ Bunnik

T (030) 659 53 70
F (030) 657 07 50

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
www.fehac.nl

KvK 40506048
ABN-AMRO 55 02 32 443
ING 3712300
 

 

 

PERSBERICHT

FEHAC App gaat live


In december 2014 is de komst van de FEHAC App al aangekondigd en nu is het zover: iedereen bij de FEHAC kan de FEHAC App gratis downloaden. We werken continu aan de verbetering van de FEHAC app en daarom zien we uw opmerkingen en/of suggesties ook graag tegemoet!

Voordelen
De FEHAC App heeft grote voordelen:

  • de FEHAC App is gratis voor de leden van de clubs
  • de FEHAC App geeft korting op de producten en diensten van de FEHAC Business Partners
  • de gebruiker heeft altijd de laatste info van de FEHAC
  • de FEHAC App is exclusief voor leden bij de FEHAC aangesloten verenigingen

Registreren om FEHAC App te krijgen
Om exclusief gebruik te kunnen maken van alle voordelen die de FEHAC App biedt, moet aanstaande gebruiker zich wel eerst bij de FEHAC registreren. Bij de aanmelding moeten de volgende gegevens worden ingevoerd: naam, e-mailadres, van welke club men lid is en het lidmaatschapsnummer bij de club. De FEHAC gebruikt deze gegevens alleen om te controleren of de aanvrager wel recht heeft om deze app te downloaden, verder helemaal nergens voor.
De clubleden moeten zich dus zelf aanmelden om de FEHAC App te kunnen verkrijgen. De FEHAC vraagt de aangesloten clubs daarom om het aanmelden voor deze app onder de aandacht van hun eigen leden te brengen.

Voor Apple en Android
De FEHAC App wordt via een eigen, beveiligde verbinding gedownload; dus niet via een webshop.
U kunt de FEHAC App downloaden via de volgende link:

http://www.fehac.nl/app

U komt dan op een pagina waar in het kort wordt uitgelegd hoe u de FEHAC App op uw apparaat kunt installeren. U kunt op de knop ‘Aanvraag van de App’ (voor Android en Apple zijn er verschillende versies) klikken om deze gegevens in te voeren. Na deze registratie krijgt u op het opgegeven e-mailadres de link om de App te downloaden en een handleiding hoe de App geïnstalleerd moet worden op uw smartphone of tablet. Er zijn een tweetal verschillende links, één voor Apple (iPad en iPhone) en één voor Android toestellen. De FEHAC-App werkt niet op andere platforms.

Opmerkingen en suggesties over de app zijn welkom op ons e-mailadres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

De FEHAC wenst u veel plezier en vooral voordeel met deze FEHAC App.

Maart 2015
 

20150327_persbericht_fehac_app_gaat_live.pdf 151.86kB20150327_persbericht_fehac_app_gaat_live.pdf

LCNTwitter LCNYouTube LCNFaceBook

Legetøj og BørnetøjTurtle