Leden login

Vraag en aanbod

Nieuwsbrief 30-3-2015

Bericht onleesbaar? Klik hier .

 

Mobiliteitshuis

Kosterijland 15
3981 AJ Bunnik

T (030) 659 53 70
F (030) 657 07 50

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
www.fehac.nl

KvK 40506048
ABN-AMRO 55 02 32 443
ING 3712300
 

 

 

RDW onderzoek naar mogelijkheden voor een aparte voertuigcategorie motor met zijspan

De RDW gaat het kentekenregister motorfietsen opschonen en wil iedere motorfiets gaan registeren als motorfiets zonder zijspan (dat is voertuigcategorie L3e) of motorfiets met zijspan (voertuigcategorie L4e).
Dit zijn de nu de enige twee registratiemogelijkheden en met de derde mogelijkheid: een motor met afneembaar zijspan is vooralsnog geen rekening gehouden. 

De FEHAC Tweewieler Commissie heeft dit bij de RDW aangekaart en het goede nieuws is nu dat de RDW bereid is mee te denken om een oplossing te bieden voor de registratie van de aparte categorie: motoren met afneembaar zijspan.

De oplossing is niet om twee kentekens af te geven. De Europese Unie heeft geüniformeerd wat allemaal in het nationale kentekenregister moet worden vastgelegd over een voertuig. Per land kunnen specifiek voor alleen dat land zaken aan toegevoegd worden: via een zogenoemde Nationale Bijzonderheid. Als de RDW een methode heeft gevonden om een motor met afneembaar zijspan te registreren, zullen we dit melden in een nieuwe Nieuwsbrief. Omdat dit onderzoek nog gaande is adviseert de FEHAC de eigenaren van een motorfiets met afneembaar zijspan nog even te wachten met het aanvragen van een nieuw kenteken.

In een eerdere Nieuwsbrief over dit onderwerp hebben we motorfiets-eigenaren opgeroepen om zich te melden als u over een motorfiets met zo’n afneembaar zijspan beschikt. Daar is al veel op gereageerd, maar we herhalen nogmaals:

heeft u een motorfiets met een afneembaar zijspan: meldt dat via e-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of aan de FEHAC te Bunnik: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Graag met vermelding van kenteken, merk en type van motorfiets en zijspan en of u ook wisselend  gebruik maakt van het zijspan. Hoe meer reacties en hoe meer mensen het betreft: des te groter is het probleem waarmee we de RDW kunnen confronteren.

 

LCNTwitter LCNYouTube LCNFaceBook

Legetøj og BørnetøjTurtle