In memoriam Bart Smith

BartSmith

In de vroege morgen van woensdag 5 december is enthousiast LCN-lid en oud-bestuurslid Bart Smith onverwacht overleden. In het bestuur viel Bart op door zijn rustige en weloverwogen manier van beslissen. Hij trad nooit op de voorgrond, maar zijn mening deed er wel toe. Als er één karaktertrek op Bart van toepassing was, dan is dat wel bescheidenheid. Bart was een buitengewoon innemende man die op plezierige wijze met iedereen kon babbelen en zich nooit op zijn maatschappelijke succes liet voorstaan. Vaak kon je al aan de twinkeling in zijn ogen zien of hij genoot. Samen met echtgenote Joke nam hij deel aan tal van evenementen van de LCN, waarbij hij voor de ritten de keuze had uit drie Lancia-klassiekers: een Aurelia B50, een Flaminia Convertible en zijn ”tweede liefde”, een vuurrode Appia Zagato. Wie van de aanwezigen herinnert zich niet de buitengewoon gezellige BBQ in de tuin van Bart en Joke na afloop van een LCN-buitendag op Landgoed De Horsten? Toegegeven, het weer werkte mee, maar de fantastische gastvrijheid maakte dat de meeste Lancïsten pas na middernacht de boerderij aan de Wassenaarse Maaldrift verlieten. Wij zullen deze Lancia-vriend missen en wensen Joke en de (klein)kinderen alle sterkte toe in het verwerken van dit verlies. Addio amico!

BartSmith Flaminia

De crematieplechtigheid heeft inmiddels in besloten kring plaatsgevonden.

BartSmith Aurelia


 

Aurelia in Klassiek & Techniek

2018 12 Klassiek en Techniek

In het decembernummer van Klassiek & Techniek staat een uitgebreid artikel (8 pagina’s!) over de Lancia Aurelia Berlina van clublid Martin Willems. Naast achtergrondinformatie over de totstandkoming van de Aurelia, bevat het artikel een rijtest en wordt aandacht besteed aan de technische details van dit bijzondere model. Het geheel is gelardeerd met veel mooie foto’s, dus dit is weer een verzamelnummer voor de liefhebber!


 

Bestuursleden gezocht!

Voel je je thuis bij de Lancia Club en vind je het leuk om te zorgen dat ook zoveel mogelijk andere Lancia-liefhebbers plezier beleven aan hun auto en aan de door de club georganiseerde activiteiten? Wil je bijdragen aan het ontwikkelen van strategisch beleid, het organiseren van evenementen, en het zorgen dat de Lancia Club, ook nu het merk geen nieuwe auto’s meer aflevert, het niet te missen middelpunt blijft voor alle fans van ons merk? En spreekt het je aan om deze doelstellingen te verwezenlijken in een plezierige samenwerking met de overige leden van het enthousiaste en betrokken bestuursteam?

Bij de in maart 2019 te houden Algemene Ledenvergadering treden twee bestuursleden af, en graag zien we hun plaatsen opnieuw ingevuld door leden (waarbij vrouwen minstens zo welkom zijn als mannen) die zich willen inzetten voor een beleid dat de club gezellig, warm, boeiend, gevarieerd, kortom: aantrekkelijk voor alle liefhebbers van Lancia houdt.

Eén van de twee vacatures betreft de functie van penningmeester. We zijn dus speciaal op zoek naar iemand die zich op dit gebied verdienstelijk wil maken voor de club. De werkzaamheden van de penningmeester zijn onder te verdelen in het beheer van de financiële administratie en het voeren van de ledenadministratie. Voor beide activiteiten wordt gebruik gemaakt van het softwarepakket Davilex Club.

Voel je je aangesproken? Neem snel contact op met Wouter Rombach (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 06 53 18 59 95).


 

Verkiezing mooiste van 2018

Einde van het jaar 2018 is het weer tijd om de verkiezing te houden voor de ‘mooiste auto van het jaar’. Uiteraard word de mooiste auto beloond met “de beker” uitgereikt door niemand minder dan Martin Poort zelf.

De mooiste kan je op verschillende manieren zijn, dit jaar een selectie tussen 4 ‘oudjes’ die dit jaar rijdens aanwezig waren op de Cento Miglia d’Olanda evenement. Het is mooi om te zien dat ook buiten deze 4 op diversen evenementen nog steeds leden met hun ‘oude’ Lancia komen en zo het Lancia Heritage in stand houden. Net als voorgaande jaren horen wij graag van jullie welke van onderstaande (in willenkeurige volgorde) 4 de ‘mooiste van het jaar’ moet zijn. U kunt tot 23 december u stem doorgeven.

1. Lancia Appia C83 Camioncino 1957, Wim Oude Weernink 1957 Appia C83 Camioncino
2. Lancia Artena Cabriolet Royal 1934, Hugo Modderman 1934 Artena Cabriolet Royal
3. Lancia Belna Sedan 1933, Erik Hermans  1933 Belna Sedan

4. Lancia Aprillia Transformabile 1939, Marc de Bruijn

1939 Aprillia Transformabile

Geef uw keuze door aan Christa Jurkiewicz-Blok Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


 

Binnenkort

12 jan | Nieuwjaarsreceptie

2019 InterclassicsEen heel bijzondere Nieuwjaarsbijeenkomst dit keer, want deze wordt gehouden op de befaamde InterClassics-beurs in het congrescentrum MECC te Maastricht, waar onder de titel: "La Grandezza della Lancia" speciaal de aandacht op ons favoriete merk wordt gevestigd.

Er worden door de Lancia Club Nederland uit de meer dan honderdjarige historie van Lancia 27 hoogst bijzondere modellen tentoongesteld. LCN leden kunnen de beurs met korting bezoeken.

Een passender locatie om met elkaar het nieuwe jaar in te luiden is amper denkbaar!

Lees meer...

LCNTwitter LCNYouTube LCNFaceBook

Legetøj og BørnetøjTurtle