Italian Car Passion‏

2016Autoworld2

Robin Nieboer bezocht onlangs in Brussel de expositie Italian Car Passion‏ en heeft er bijzonder genoten.

2016Autoworld1De expositie op de bovenetage staat in een sfeervol Italiaans decor dat gecreëerd is met bedrukte doeken. Er zijn daar vele bijzondere Italiaanse voitures tentoongesteld, ook een aantal prachtige Lancia's.

Maar er In een aparte ruimte staan nog een Ferrari Laferrrari, Maseratie MC12 , Lamborghini proto en Bugatti EB110. Tevens staan er 5 Lamborghini's naast elkaar in de beneden hal.

 

2016Autoworld3

2016Autoworld4Autoworld is vormgegeven in een prachtige opbouw zoals bijvoorbeeld het Louwman museum dat heeft gedaan. Je vindt er voertuigen uit het begin van de eeuw tot en met de jaren 50, met extra aandacht aan de specifiek Belgische merken als FN en Minerva.

Ook in de vaste collectie van Autoworld zijn er voor de Lancia's liefhebbers diverse modellen te vinden , zoals de foto's tonen.

 

2016Autoworld5

2016Autoworld6Mocht je na al het Italiaans schoons nog energie over hebben: tegenover het museum is nog een krijgsmuseum te vinden met een hal vol vliegtuigen , oa Dakota, F16, hangend een Corvair? verkeersvliegtuig en verder tanks op een buitenterrein, geweren sabels vlaggen uniformen uit de oorlog 1914-1918. Ofwel een daje Brussels waard, en vergeet ok niet de andere musea zoals huis van het stripverhaal en het belgische stripcentrum

 

De tentoonstelling Italian Car Passion‏ duurt nog tot 31 januar 2016, dus spring in de auto! Meer info bij Autoworld .

Binnenkort

8 nov | Onderdelendag gaat niet door

  • Helaas zal de Onderdelendag op 8 november niet kunnen plaatsvinden vanwege de besmettingsrisico's.
    De organisatie bekijkt of deze toch nog op een later tijdstip georganiseerd kan worden.We houden u uiteraard op de hoogte.

18-26 sept 2021 | Buitenlandreis

BuitenlandreisFlink wat plekken in Europa hebben inmiddels een bestemming voor de jaarlijkse buitenlandreis van de Lancia Club Nederland gevormd, maar in Oostenrijk waren we tot nu toe nog niet. Daar komt met deze reis verandering in. De rode (toepasselijker zou zijn: blauwe) draad in het programma wordt gevormd door de rivier de Donau. Die stroomt van west naar oost door de twee noordelijkste provincies van het land: Ober- en Niederösterreich. Aan weerszijden van de rivier ontvouwt zich een prachtig groen heuvellandschap waarin tal van oude stadjes, burchten, paleizen, uitzichtpunten, en barokkerken verstopt liggen.

Lees meer...

LCNTwitter LCNYouTube LCNFaceBook

Legetøj og BørnetøjTurtle