Italian Car Passion‏

2016Autoworld2

Robin Nieboer bezocht onlangs in Brussel de expositie Italian Car Passion‏ en heeft er bijzonder genoten.

2016Autoworld1De expositie op de bovenetage staat in een sfeervol Italiaans decor dat gecreëerd is met bedrukte doeken. Er zijn daar vele bijzondere Italiaanse voitures tentoongesteld, ook een aantal prachtige Lancia's.

Maar er In een aparte ruimte staan nog een Ferrari Laferrrari, Maseratie MC12 , Lamborghini proto en Bugatti EB110. Tevens staan er 5 Lamborghini's naast elkaar in de beneden hal.

 

2016Autoworld3

2016Autoworld4Autoworld is vormgegeven in een prachtige opbouw zoals bijvoorbeeld het Louwman museum dat heeft gedaan. Je vindt er voertuigen uit het begin van de eeuw tot en met de jaren 50, met extra aandacht aan de specifiek Belgische merken als FN en Minerva.

Ook in de vaste collectie van Autoworld zijn er voor de Lancia's liefhebbers diverse modellen te vinden , zoals de foto's tonen.

 

2016Autoworld5

2016Autoworld6Mocht je na al het Italiaans schoons nog energie over hebben: tegenover het museum is nog een krijgsmuseum te vinden met een hal vol vliegtuigen , oa Dakota, F16, hangend een Corvair? verkeersvliegtuig en verder tanks op een buitenterrein, geweren sabels vlaggen uniformen uit de oorlog 1914-1918. Ofwel een daje Brussels waard, en vergeet ok niet de andere musea zoals huis van het stripverhaal en het belgische stripcentrum

 

De tentoonstelling Italian Car Passion‏ duurt nog tot 31 januar 2016, dus spring in de auto! Meer info bij Autoworld .