Leden login

Vraag en aanbod

In memoriam Bart Smith

BartSmith

In de vroege morgen van woensdag 5 december is enthousiast LCN-lid en oud-bestuurslid Bart Smith onverwacht overleden. In het bestuur viel Bart op door zijn rustige en weloverwogen manier van beslissen. Hij trad nooit op de voorgrond, maar zijn mening deed er wel toe. Als er één karaktertrek op Bart van toepassing was, dan is dat wel bescheidenheid. Bart was een buitengewoon innemende man die op plezierige wijze met iedereen kon babbelen en zich nooit op zijn maatschappelijke succes liet voorstaan. Vaak kon je al aan de twinkeling in zijn ogen zien of hij genoot. Samen met echtgenote Joke nam hij deel aan tal van evenementen van de LCN, waarbij hij voor de ritten de keuze had uit drie Lancia-klassiekers: een Aurelia B50, een Flaminia Convertible en zijn ”tweede liefde”, een vuurrode Appia Zagato. Wie van de aanwezigen herinnert zich niet de buitengewoon gezellige BBQ in de tuin van Bart en Joke na afloop van een LCN-buitendag op Landgoed De Horsten? Toegegeven, het weer werkte mee, maar de fantastische gastvrijheid maakte dat de meeste Lancïsten pas na middernacht de boerderij aan de Wassenaarse Maaldrift verlieten. Wij zullen deze Lancia-vriend missen en wensen Joke en de (klein)kinderen alle sterkte toe in het verwerken van dit verlies. Addio amico!

BartSmith Flaminia

De crematieplechtigheid heeft inmiddels in besloten kring plaatsgevonden.

BartSmith Aurelia


 

Aurelia in Klassiek & Techniek

2018 12 Klassiek en Techniek

In het decembernummer van Klassiek & Techniek staat een uitgebreid artikel (8 pagina’s!) over de Lancia Aurelia Berlina van clublid Martin Willems. Naast achtergrondinformatie over de totstandkoming van de Aurelia, bevat het artikel een rijtest en wordt aandacht besteed aan de technische details van dit bijzondere model. Het geheel is gelardeerd met veel mooie foto’s, dus dit is weer een verzamelnummer voor de liefhebber!


 

Bestuursleden gezocht!

Voel je je thuis bij de Lancia Club en vind je het leuk om te zorgen dat ook zoveel mogelijk andere Lancia-liefhebbers plezier beleven aan hun auto en aan de door de club georganiseerde activiteiten? Wil je bijdragen aan het ontwikkelen van strategisch beleid, het organiseren van evenementen, en het zorgen dat de Lancia Club, ook nu het merk geen nieuwe auto’s meer aflevert, het niet te missen middelpunt blijft voor alle fans van ons merk? En spreekt het je aan om deze doelstellingen te verwezenlijken in een plezierige samenwerking met de overige leden van het enthousiaste en betrokken bestuursteam?

Bij de in maart 2019 te houden Algemene Ledenvergadering treden twee bestuursleden af, en graag zien we hun plaatsen opnieuw ingevuld door leden (waarbij vrouwen minstens zo welkom zijn als mannen) die zich willen inzetten voor een beleid dat de club gezellig, warm, boeiend, gevarieerd, kortom: aantrekkelijk voor alle liefhebbers van Lancia houdt.

Eén van de twee vacatures betreft de functie van penningmeester. We zijn dus speciaal op zoek naar iemand die zich op dit gebied verdienstelijk wil maken voor de club. De werkzaamheden van de penningmeester zijn onder te verdelen in het beheer van de financiële administratie en het voeren van de ledenadministratie. Voor beide activiteiten wordt gebruik gemaakt van het softwarepakket Davilex Club.

Voel je je aangesproken? Neem snel contact op met Wouter Rombach (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 06 53 18 59 95).


 

Verkiezing mooiste van 2018

Einde van het jaar 2018 is het weer tijd om de verkiezing te houden voor de ‘mooiste auto van het jaar’. Uiteraard word de mooiste auto beloond met “de beker” uitgereikt door niemand minder dan Martin Poort zelf.

De mooiste kan je op verschillende manieren zijn, dit jaar een selectie tussen 4 ‘oudjes’ die dit jaar rijdens aanwezig waren op de Cento Miglia d’Olanda evenement. Het is mooi om te zien dat ook buiten deze 4 op diversen evenementen nog steeds leden met hun ‘oude’ Lancia komen en zo het Lancia Heritage in stand houden. Net als voorgaande jaren horen wij graag van jullie welke van onderstaande (in willenkeurige volgorde) 4 de ‘mooiste van het jaar’ moet zijn. U kunt tot 23 december u stem doorgeven.

1. Lancia Appia C83 Camioncino 1957, Wim Oude Weernink 1957 Appia C83 Camioncino
2. Lancia Artena Cabriolet Royal 1934, Hugo Modderman 1934 Artena Cabriolet Royal
3. Lancia Belna Sedan 1933, Erik Hermans  1933 Belna Sedan

4. Lancia Aprillia Transformabile 1939, Marc de Bruijn

1939 Aprillia Transformabile

Geef uw keuze door aan Christa Jurkiewicz-Blok Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


 

Nieuwe rubrieken Elefantino

Beste clubleden,

Een maand geleden is de eerste Elefantino van de hand van de nieuwe redactie verschenen. Inmiddels wordt er hard druk gewerkt aan de volgende editie. Hoewel er inhoudelijk niet veel verandert, zijn we wel bezig om een paar nieuwe rubrieken toe te voegen. We willen u als leden graag meer betrekken bij de Elefantino.

Zoals vanouds kan elk Lancia-gerelateerd nieuwtje worden gestuurd naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Daarnaast zijn we op zoek naar andere leuke onderwerpen voor de volgende rubrieken:

Advertenties

Heeft u Iets te verkopen, of mist u nu nét dat ene onderdeel of misschien wel een modelletje: voor leden (maar ook niet-leden) is er ruimte om dit met de rest van de club te delen. Kent u iemand die een hele mooie Lancia of onderdelen te koop aanbiedt, iets wat de overige leden echt moeten weten, stuur ons dan een mail, liefst met foto en een korte tekst.

Evenementen

We willen naast de vermelding van club- en andere auto-evenementen ook een uitbreiding maken naar minder bekende gebeurtenissen. Dus is er iets in uw buurt, dat voor andere leden misschien ook leuk is om te bezoeken of om mee te doen, laat het ons weten. Het hoeft niet per se een Italiaanse dag te zijn, maar misschien een mooie rondrit of een lokaal evenement dat echt de moeite waard is. Ook buitenlandse evenementen zijn welkom. Het moet wel een beetje noemenswaardig evenement zijn, dus een weiland met 10 auto’s is niet echt de bedoeling.

Lief en Leed

Huwelijken, geboortes en overlijden, dat zijn de standaard onderwerpen die we normaal plaatsen, maar er is ook ruimte voor andere nieuwtjes.
Een lid dat de krant haalt of gewoon een bijzonder nieuwtje, laat het ons weten. Een verhuizing is niet de bedoeling, maar een emigratie bijvoorbeeld wel.

Nieuwe of bijzondere aankoop

Is de verzameling uitgebreid met een bijzondere Lancia, of heeft u misschien een koopje of leuk restauratie-object gescoord?
Ook dat is de moeite waard om te vermelden. Een foto met een tekstje is genoeg.

Verhalen

Een bijzondere reis, restauratie of spannende belevenis met een Lancia, laat het ons weten.

Bijzondere Lancia gezien?

Heeft u een bijzondere Lancia gezien, het liefst van een auto die nog niet bij de club bekend is, bijvoorbeeld tijdens uw vakantie, ook dat horen we graag. Stuur wel een fotootje mee, zodat iedereen er van kan genieten.

 

Voor het komende nummer was de uiterste inzenddatum 20 augustus, maar als het bericht later komt, schuift het door naar nummer 3, dat in het najaar verschijnt.

Stuur uw inzending naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  Ook als u niet zeker weet of iets geschikt is, vraag ik u om het bericht gewoon toe te sturen. Alle input wordt gewaardeerd!

Alvast bedankt voor uw medewerking!

Peter Olthof


 

Lancia blits bezit


2018Autoweek13

Leuk artikel over de Lancia’s van Diederik de Groot (en met name de kappa Coupé) in Autoweek nr. 13... weer naar de tijdschriftkiosk!


 

Hyena in de CorsaItalia

CorsaItalia25

Deze maand geeft CorsaItalia 7 pagina's lang aandacht aan de prachtige Lancia Hyena van Jef van Hooft. Allemaal naar de winkel...
Tevens nog twee pagina's over de Fulvia Berlina.


 

Nieuw clubartikel: Regisseursstoel

LCN Regisseurstoel

Geniet tijdens evenementen vanaf nu in de fraaie inklapbare Lancia regisseursstoel met aluminium frame en zwart polyweave zitting en leuning (60% pvc coating / 40% polyester).

Ingevouwen zijn de afmetingen 11 x 81 x 51cm, het gewicht is 2,5 kilogram en de maximale belasting is 100 kilogram.

U kunt de stoel voor een bedrag van €75 via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. bestellen. De order wordt geplaatst bij voldoende afname van het artikel.

LCNTwitter LCNYouTube LCNFaceBook

Legetøj og BørnetøjTurtle