Leden login

Vraag en aanbod

18-26 sept 2021 | Buitenlandreis

BuitenlandreisFlink wat plekken in Europa hebben inmiddels een bestemming voor de jaarlijkse buitenlandreis van de Lancia Club Nederland gevormd, maar in Oostenrijk waren we tot nu toe nog niet. Daar komt in september 2020 verandering in. De rode (toepasselijker zou zijn: blauwe) draad in het programma wordt gevormd door de rivier de Donau. Die stroomt van west naar oost door de twee noordelijkste provincies van het land: Ober- en Niederösterreich. Aan weerszijden van de rivier ontvouwt zich een prachtig groen heuvellandschap waarin tal van oude stadjes, burchten, paleizen, uitzichtpunten, en barokkerken verstopt liggen.

Beter onderhouden wegen dan die in Oostenrijk zijn nauwelijks voor te stellen: glad, strak asfalt, bovendien verkeersdrempelvrij! Kortom: er is gezorgd voor schitterende routes die leiden over verkeersarme wegen waarover tòch goed op te schieten valt, met onderweg voldoende gelegenheid om uit te stappen en wat bezienswaardigheden te bewonderen.

En in de namiddag- en avonduren wordt er in de twee fraaie hotels die we achtereenvolgens voor u geselecteerd hebben goed gezorgd voor uw eten, drinken, en comfort. Dit alles terwijl de Lancia’s dan op een gereserveerde, veilige parkeerplaats van het hotel overnachten. Wilt u nog meer argumenten horen om overtuigd te raken dat u zich snel moet aanmelden voor deze reis? Dat kan: bijvoorbeeld de relatief korte afstand (circa 900 km) om vanuit Nederland ter plaatse te komen, of de scherpe prijs van € 700*,- per persoon, lager dan de afgelopen twee jaren het geval was! En vooral: de onovertroffen sfeer en gezelligheid die elk jaar kenmerkend zijn voor de LCN-buitenlandreizen!

Programma

In grote lijnen hebben we het programma reeds vastliggen.

U reist op zaterdag 19 september 2020 op eigen gelegenheid naar het hotel waar we de eerste vier nachten zullen verblijven, nabij de stad Steyr in Oostenrijk. Deze reis, met een lengte van zo’n 950 km vanuit Utrecht, is goed in één dag te doen.

Van 19 tot en met 23 september verblijft u in hotel Landgasthof Mayr, in St-Ulrich bei Steyr. Vanuit deze verblijfplaats zullen we drie dagtochten ondernemen: - naar het merengebied Salzkammergut - langs de Donau naar het wijngebied Wachau - door het natuurreservaat Kalkalpen.

Op woensdag 23 september gaan we onderweg naar het schitterend aan een meander van de Donau (de ‘Donauschlinge’) gelegen hotel waar we de tweede reeks van vier nachten, te weten van 23 tot en met 27 september, zullen doorbrengen.

De rit van het ene hotel naar het andere voert ons door het landelijke ‘Mühlviertel’, dat noordelijk van de stad Linz is gelegen.Vanuit de Donauschlinge wachten ons, na een naar eigen inzicht te besteden rustdag, nog twee interessante dagtochten, die ons deels op het grondgebied van de aangrenzende landen Tjechië en Duitsland zullen brengen: - langs de Donau naar de bezienswaardige Duitse stad Passau - in Tjechië langs de rivier de Moldau naar het spectaculaire oude stadje Cesky Krumlov

Op zondag 27 september kunt u na het ontbijt aan de reis terug naar Nederland beginnen (die dan, gerekend naar Utrecht, 875 km lang is).Het uiteindelijke, informatieve en gedetailleerde programma annex roadbook zal aan het begin van de zomer van 2020 worden toegestuurd aan degenen die zich voor deze reis hebben ingeschreven.

Hotels

Hotel Landgasthof Mayr (19 – 23 september) is een familiehotel, dat een gemoedelijke, herkenbaar Oostenrijkse sfeer ademt. Het is rustig gelegen naast een kerkje op een heuvel, net buiten de drukte van de provinciestad Steyr. De 27 kamers liggen alle op de eerste verdieping (korte, makkelijke trap; geen lift) rondom een binnenplaats, die zich prima leent om er gezellig een drankje te drinken. Eten doen we in een voor ons gereserveerde zaal, en ook besloten parkeerruimte is voor onze auto’s beschikbaar. Indien we meer dan de 27 beschikbare kamers nodig hebben is er ‘uitloop’ mogelijk in een naburig hotel. Vanaf deze locatie zijn zowel de streken Salzkammergut (in het westen) als Wachau (in het noordoosten) goed te bereiken.

Hotel Donauschlinge (23 – 27 september) is spectaculair gelegen: aan de oever van de Donau, precies op de plek waar de rivier een bocht van meer dan 180 graden maakt, hetgeen garant staat voor een onovertroffen uitzicht. Dit uitzicht is vanuit de ruime eetzaal te bewonderen, en beter nog, als we geluk hebben met het weer, vanaf het zeer ruime terras aan het water. Ook de kamers hebben een balkon met zicht op de Donau. Het hotel richt zich speciaal op grote gezelschappen, maar verliest daarbij zijn viersterren-kwaliteit niet uit het oog. Bij het diner volgt op het zeer verzorgde, aan tafel geserveerde voorgerecht een veel keuze aan hoofdgerechten biedend buffet, om waardig te worden afgesloten met een mooi opgemaakt dessert, dat net als het voorgerecht weer aan de tafel wordt uitgeserveerd. Wijn, bier, en fris zijn van half zes tot tien uur ’s avonds vrijelijk in te schenken. Niet onbelangrijk om te vermelden: het van zeer veel faciliteiten voorziene wellness-centre is voor hotelgasten gratis toegankelijk. Vanaf dit hotel zullen we de dagtochten tot in Duitsland en Tjechië ondernemen.

Kosten

De kosten van bovengenoemd arrangement bedragen € 700,- per persoon.

Het arrangement omvat de acht overnachtingen in de twee hiervoor beschreven hotels, beide op basis van halfpension (inclusief ontbijt, diner, en wijn/water aan tafel tijdens het diner), en beide op basis van verblijf in een tweepersoonskamer. Bij verblijf in een éénpersoonskamer komt de prijs van het arrangement uit op € 850,-.Meld u snel aan om zeker te zijn van deelname!

Aanmelden kan door het aanmeldingsformulier, dat u per email heeft ontvangen, ingevuld op te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .

De sluitingsdatum voor inschrijving voor deelname is 1 maart 2020.

Omdat de LCN tijdig reserveringen moet maken vragen wij u bij het aanmelden een voorschotbedrag van € 200,- per persoon (of het totale bedrag) over te maken op rekeningnummer NL58 INGB 0000 0247 78 t.n.v. Lancia Club Nederland onder vermelding van “clubreis Oostenrijk 2020” en uw lidnummer.

Het totale bedrag voor deelname dient uiterlijk op 1 mei 2019 te zijn voldaan.

De ‘kleine lettertjes’ (maar voor de zekerheid toch maar in normaal formaat)

Deelname is pas definitief na ontvangst van de betaling en indien het beschikbare aantal kamers nog niet is volgeboekt.

De aanmeldingen worden behandeld op volgorde van binnenkomst van de voorschotbetalingen.

Let u alstublieft goed op naleving van de hierboven vermelde betalingstermijnen!

Indien u zich hebt ingeschreven maar uw betaling niet tijdig vóór het einde van de termijn voor de voorschotbetaling c.q. de totale betaling door de LCN ontvangen is krijgt u hierover per e-mail een herinneringsbericht. Indien de betaling dan niet alsnog binnen de in zodanig bericht gestelde termijn plaatsvindt, zien wij ons helaas genoodzaakt om uw aanmelding te annuleren. U zult hiervan per e-mail bevestiging ontvangen.

Bij een onverhoopte situatie die maakt dat u uw deelname, na aanmelding en betaling, en nà 1 mei 2020 moet annuleren kan de LCN geen garantie geven ten aanzien van restitutie van de reeds door u betaalde reissom. De LCN zal zich inspannen voor het doen van een (gedeeltelijke) restitutie maar is daarbij afhankelijk van de annuleringsvoorwaarden van desbetreffende hotels.

U bent zelf aansprakelijk voor het annuleringsrisico, zorg dus voor een annuleringsverzekering! Uiteraard kunt u zich door een ander lid laten vervangen.

LCNTwitter LCNYouTube LCNFaceBook

Legetøj og BørnetøjTurtle